Educació concerta amb dos col·legis de Betxí que segreguen per sexe

La Generalitat Valenciana ha sumat a la llista de concerts educatius amb col·legis privats catòlics dos centres de Betxí que apliquen la segregació de l'alumnat per raó de sexe. Es tracta dels centres Miralvent i Torrenova, ambdós de l'Opus Dei. Miralvent és només per a xics i Torrenova només per a xiques des de Primària fins al Batxillerat.

Els dos casos han sigut denunciats pels partits de l'oposició que ja han anunciat accions per considerar que aquests concerts contradiuen la Constitució. La diputada autonòmica d'EUPV, Marina Albiol, ha comunicat que presentarà en la cambra autonòmica una proposició no de llei per tal que la Conselleria d'Educació suspenga els concerts amb aquests centres. «No es pot subvencionar una educació que va en contra dels valors constitucionals i en contra de la Llei Orgànica d'Educació (LOE), la qual deixa ben clar que no es pot discriminar per raó de sexe», ha manifestat Albiol.

Per la seua part, el diputat autonòmic del Bloc, Josep Maria Pañella, ha anunciat que primer presentarà una pregunta parlamentària al conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora per a que explique per quina raó ha acordat concertar aquests dos centres educatius. «Si la resposta no ens convenç, com és fàcil d'imaginar, tornarem a presentar una proposta parlamentària perquè per llei s'impedisquen aquestes concertacions, que considerem inadmissibles», ha declarat Pañella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.