Societat

Firatast de Girona tanca la vintena edició amb prop de quinze mil visitants

Èxit dels tastets solidaris presentats pels restaurants amb estrelles Michelin

Bona resposta de la celebració conjunta amb el Saló de l'Oci Creatiu

Prop de quinze mil persones han visitat la vintena edició del Firatast, que es va cloure ahir al Palau Firal de Girona. El responsable de l'empresa organitzadora, Iniciatives Catalanes i Serveis, SL (Inicatis), Josep Maria Matamala, va destacar ahir que la proposta d'obrir conjuntament el Firatast i l'Interquilt ha estat satisfactòria perquè l'una i l'altra s'han complementat. Matamala va remarcar que l'experiència ha estat prou bona per repetir-la.

Les iniciatives gastronòmiques han servit per recaptar fons per a Restaurants del Cor, que els destinen a assegurar que tots els infants puguin tenir com a mínim un àpat principal al dia. Així, un total de tretze restaurants amb estrelles Michelin –entre d'altres, El Celler de Can Roca; Les Magnòlies, d'Arbúcies; Els Tinars, de Llagostera, i la Fonda Xesc, de Gombrèn– hi han presentat tastets, i la recaptació que correspon a les degustacions que se n'han fet són les que es destinaran als àpats dels infants. També, totes les que corresponen als tastets que s'han derivat dels diferents concursos que s'han dut a terme. En concret, es tracta del segon concurs mundial de sofregit i del primer concurs de les millors patates braves, celebrats ahir. Els dies anteriors, també es van fer concursos de truites i l'infantil de pastissos. La quantitat total recaptada encara no se sabia ahir a l'hora de tancar el Firatast, entre altres coses perquè el concurs de patates braves es va fer poc abans de tancar.

Fira de Girona va cloure, doncs, la vintena edició d'aquesta fira gastronòmica de referència amb més de tres-cents tastets, 70 expositors i els ja citats prop de quinze mil visitants.

LES XIFRES

5.000
visitants
ha tingut la fira Interquilt, que s'ha pogut visitar també al recinte de la Fira de Girona.
15.000
persones
han visitat el Firatast, que ha estat obert a la Fira de Girona, des del 9 d'octubre.

L'aposta nadalenca d'Interquilt atrau públic

La fira Interquilt, el Saló de l'Oci Creatiu de la Fira de Girona, ha rebut durant tres dies un total de 5.000 visitants, i ha superat de llarg la xifra de l'anterior edició. Aquesta fira també es va cloure ahir al vespre. Es tracta d'un terç dels visitants que van passar per la fira veïna Firatast, que hi va tenir molt a veure per la volguda coincidència en el temps i en l'espai per part dels organitzadors, igualment l'empresa Iniciatives Catalanes i Serveis, SL. A més, ha ajudat a assolir aquest èxit de públic –segons el seu promotor, Josep Maria Matamala– una certa especialització dels productes per a l'ornamentació nadalenca –per la proximitat de la campanya comercial d'aquesta època– amb productes tèxtils i les disciplines relacionades amb les labors i les manualitats. Els visitants han pogut participar en tallers, veure exposicions i presentar creacions en el concurs de patchwork Gütermann Interquilt o en el Basic Crea Interquilt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES