Societat

L'hora del pati a la Devesa per un dia

Algunes escoles van aprofitar els matins de dilluns i dimarts per anar a les fires

Cada viatge els costa un euro per nen

El ritme de la Devesa de Girona al matí és pausat. Alguns treballadors fan neteja i manteniment de les atraccions. El fil musical prové de la zona infantil, on es passejaven grups de nens amb files de dos en dos. Les escoles van aprofitar els matins de dilluns i dimarts per fer-hi una excursió. Els nens de P4 de l'Escola del Pla de Salt van pujar a tres atraccions i l'autobús els esperava per tornar-los a l'escola, contents d'haver vist ponis del recinte dels Ponis de la Garrotxa. Les mestres negocien el preu amb els firaires perquè sigui més econòmic, un euro per nen i atracció. Per a alguns d'ells serà l'únic dia que aniran a les atraccions. També els nens d'infantil de l'Escola Pia de Salt van anar amb autobús de línia fins a les fires. “Pocs tornaran a venir, per temes econòmics”, comenta l'Ariadna Gómez, mestra dels nens de P3.

Durant la setmana passada a l'Escola Montjuïc van treballar el cartell de les fires amb els alumnes de P5. Un cop cada dos o tres anys, a més de les atraccions van al circ i a veure una actuació de titelles, que aquest any només estan programades per les tardes. “Els nens estan molt emocionats perquè vénen amb els amics en canvi els altres dies hi van amb els pares”, comenta Anna Lozano, de l'Escola Montfalgars. Ells també han explicat les llegendes de la ciutat i van a les atraccions com a excursió del que abans han pogut treballar a les aules.

Les nenes de sisè de les Alzines s'han allunyat de les atraccions, des de fa tres anys fan una cursa d'orientació amb les llegendes com a fil conductor. Els altres cursos també fan activitats per conèixer millor la ciutat. La professora Mariàngels Arbuse comenta que ja van participar al concurs de pintura ràpida que organitza el GEiEG per aquestes dates. Les escoles són els pocs clients als matins de fires, ja que els pares treballen i els nens estan a l'escola. No és fins a partir de les cinc de la tarda, quan la mainada acaba la jornada escolar, que les atraccions s'emplenen. Juan Ríos, propietari del Motokarts, comenta que durant la setmana estan lligats a la ciutat i no és fins als dies de festa que tota la comarca va a la festa major de Girona. Les atraccions s'emplenen de samarretes de colors dels uniformes i comencen a girar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona