Osona/Ripollès

Acord entre la UVic i Amics de la Gent Gran per impulsar el voluntariat social

Amics de la Gent Gran es compromet a fomentar el voluntariat social de la UVic i donar-li la formació necessària pel que fa a l'acompanyament emocional a persones soles.

Nota de premsa de la UVic

La UVic-UCC i Amics de la Gent Gran signen un acord per impulsar el voluntariat social

Vic, 28 d'octubre de 2014.- La Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya i la Fundació Privada Amics de la Gent Gran han signat avui un acord de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar el voluntariat social. L'acord, que ha estat signat pel Rector de la Universitat, Jordi Montaña i el gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran, Oriol Alsina, ha comptat amb l'assistència d'una parella formada per una persona gran, la Sra. Berna de Folgueroles i la seva voluntària, Àngels Rovira, de Gurb.

A banda de consolidar la creació de la delegació territorial a Osona, Amics de la Gent Gran es compromet a fomentar el voluntariat social de la UVic-UCC, fer-ne el seguiment i donar-li la formació necessària pel que fa a l'acompanyament emocional a persones soles. Així també, la fundació es compromet amb la formació d'estudiants en pràctiques.

Per al seva banda, la UVic-UCC oferirà els espais necessaris al Centre d'Estudis Sanitaris i Socials perquè Amics de la Gent Gran pugui portar a terme conferències sectorials i fomentar el voluntariat entre els membres de la comunitat universitària i sobretot entre l'alumnat.

Sobre Amics de la Gent Gran

Un dels objectius de l'organització Amics de la Gent Gran aquest 2014 és impulsar la seva acció social i sensibilitzadora a Osona. Per això es troba en procés de recerca de voluntàries i voluntaris, que amb la seva participació promoguin la lluita contra la soledat en aquesta comarca.

L'entitat cerca persones solidàries i compromeses amb la gent gran que vulguin ajudar fent acompanyaments a domicili a persones grans que estiguin soles a Osona i/o que vulguin fer tasques de gestió i creixement de l'organització. Actualment, 6 persones grans reben la companyia de mans d'una persona voluntària d'Amics de la Gent Gran. A més, compta amb 7 voluntaris i voluntàries més per desenvolupar la seva tasca.

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa des de fa 27 anys per combatre la soledat i la marginació de les persones grans, mitjançant l'acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el 2013, 1.151 persones voluntàries han acompanyat 861 persones grans a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú i Cambrils, gràcies en part a l'ajuda econòmica de 1.737 persones sòcies i 413 donants. A més, està en procés de desenvolupar la seva acció social a Sabadell, Osona, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Terrassa, Reus i l'Hospitalet de Llobregat. L'entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i és una de les 166 ONG espanyoles avaluades per la Fundación Lealtad. A nivell estatal, forma part de la Federació Amigos de los Mayores, que compta amb entitats a Catalunya, Madrid i València. També és membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres, amb presència a França, el Canadà, els Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia i Espanya.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot