Vallès Oriental

La UEI reivindica inversions que premiïn el pes industrial del Vallès

La patronal aplega una gran representació del món productiu vallesà en la Nit Empresarial

La patronal reivindica inversions que es corresponguin amb el pes econòmic que el Vallès representa per a Catalunya.

"Som un dels espais més productius del món i, en canvi, devem estar a la cua en inversió”, es lamenta el president de la Unió Empresarial Intersectorial-Cercle d’Empresaris (UEI-Cerclem), Juan Pedro Pirretas.

El responsable de la patronal vallesana expressava aquesta reivindicació dijous, en el transcurs de la tercera Nit de l’Empresari, que organitza aquesta associació empresarial.

“Estem implicats en el projecte Fem Vallès [en què participa la UEI juntament amb Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris i l’entitat Via Vallès] per defensar l’espai productiu del Vallès, que és la perla del Corredor Mediterrani”, diu el president de la UEI-Cerclem. “És un espai líder en vuit de deu sectors industrials i, per tant, cada euro que s’hi inverteixi retornarà amb escreix en forma de creixement econòmic, creació d’ocupació i generació de benestar”, remarca.

En aquest sentit, Pirretas va destacar que agents socials i administracions comencen a escoltar aquestes propostes, com ho demostra l’avenç del projecte de Fem Vallès d’ampliar el nombre d’estacions de la xarxa ferroviària (vegeu pàgina 10). “Estem davant el veritable repte: demostrar que Barcelona no s’entén sense el Vallès, perquè és on es fa la feina que després es ven a la ciutat, de la mateixa manera que el Vallès no s’entén sense Barcelona”, diu Pirretas. Com a exemple de la necessitat d’atenció a les comarques vallesanes, el president de la UEI assenyala els polígons industrials. “Quan el que caldria és fibra òptica, en alguns polígons no arriba ni l’ADSL”, es queixa.

Pirretas també es mostra reivindicatiu en la persecució a l’intrusisme professional i de les “activitats a l’ombra”. És una absència de persecució que contraposa a la gran quantitat d’inspeccions que passen les activitats consolidades.
Una última derivada del discurs que Pirretas va oferir en l’acte, que va tenir lloc al restaurant Sant Lleí de Vilanova, va ser el missatge “d’optimisme amb la situació econòmica”. Amb tot va fer “un toc d’atenció” als governs: “les polítiques s’han centrat a sanejar els comptes públics: és així com se surt de la crisi?”, es va demanar.

A l’acte hi havia prevista l’assistència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que finalment va excusar-se. En el seu lloc, el secretari general del Departament, Xavier Gibert, va desgranar alguns dels reptes per als propers mesos, basats en el foment dels sectors industrial i turístic i a propiciar un millor clima empresarial.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres