Vallès Oriental

Quatre mesos i mig de presó per a un home acusat de robar la deixalleria de Llinars

L’Audiència confirma la sentència d’un jutjat de Granollers

L’Audiència de Barcelona ha confirmat les condemnes imposades a dos homes per un robatori frustrat a la deixalleria de Llinars que es va produir l’any 2012.

En concret, es validen les penes de quatre mesos i mig de presó per a un dels detinguts i de tres mesos per a l’altre. El segon va ser qui va saltar la tanca de la deixalleria mentre el primer feia tasques de vigilància a l’entorn de l’equipament, situat al carrer Mogent. Ho feia dins d’una furgoneta que era seva.

L’Audiència, que resol el recurs presentat a una sentència dictada el juny passat pel Jutjat Penal número 1 de Granollers, considera que hi ha prou elements per condemnar-los i mantenir les penes fixades. Entre aquests, el testimoni de la persona que va alertar la Policia Local després de veure que un home saltava la tanca de la deixalleria i com, més tard, llençava objectes cap a fora. També va veure l’altre home mentre esperava a l’exterior de la deixalleria, primer, i, posteriorment, rondava amb una furgoneta per la zona.

Aquest mateix testimoni també va relatar que, quan va veure acostar-se la policia, el conductor de la furgoneta va acostar-se fins a la porta de la deixalleria, situada en una zona industrial, i va fer sonar el clàxon amb insistència per alertar el company.

La sentència de la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona també sosté la seva decisió a partir del testimoni dels dos agents de la Policia Local, que van fer les detencions i que, en el moment de fer-les, no van perdre de vista el condemnat, que va intentar fugir camp a través. Sobre el conductor, condemnat a una pena superior, la resolució assegura que “existint un testimoni versemblant, reiterat i sense contradiccions es comparteix amb el jutge d’instància que l’única hipòtesi respecte a la presència i actitud del conductor de la furgoneta a les immediacions de la deixalleria revela que, en realitat, vigilava i servia de suport a l’autor material del robatori frustrat”, indica.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia