Osona/Ripollès

El grup alimentari Argal compra la majoria de les accions d’Embotits Monells

La família Monells continuarà en l’accionariat, tot i que en minoria, i en la direcció general.

  • VÍDEO: 176412

El grup alimentari Argal ha comprat la majoria d’accions de l’empresa Embotits Monells, de Seva, en un acord que preveu que la direcció general de Monells es mantingui en mans de la família Monells Coma, formada per quatre germans i que també es mantindrà en l’accionariat. Argal ha pagat 20 milions d’euros i d’aquesta manera s’assegura un creixement que el portarà a obtenir unes vendes globals de 275 milions d’euros i una plantilla d’un miler de treballadors.

Embotits Monells, que té tres fàbriques a Osona i una plantilla de 293 treballadors, s’incorpora així al grup Argal amb plena autonomia de gestió, personalitat jurídica pròpia i operant amb la marca actual. Per Pere Monells i segons explica el comunicat fet públic, aquesta aliança permet a l’empresa “millorar la seva competitivitat i sostenibilitat davant els reptes futurs, sumant sinèrgies i talent per despuntar en el mercat espanyol, molt competitiu, i reforçar-se internacionalment”.

De fet, Monells ha augmentat aquest darrer any la seva venda a l’exterior, encara poc representativa. En concret, amb una filial a Portugal, preveu tancar al voltant de 10,5 milions d’euros en l’àmbit internacional. Per la seva banda, Argal, que té 740 treballadors, té filials a França i Alemanya i aquest any les vendes internacionals arribaran als 34 milions d’euros dels 190 milions d’euros que factura.
Pel grup Argal, l’acord permetrà generar economies d’escala pel que fa a la política de compres, la logística, les oportunitats de producció i els projectes d’exportació. Antonio Escribà, president d’aquest grup, que ocupa la tercera posició a Espanya en el sector d’elaborats carnis, considera que aquesta adquisició permet “una consolidació d’un sector molt atomitzat”.

Tot i que des d’Embotits Monells no s’han fet declaracions més enllà del comunicat, EL 9 NOU ha pogut saber que feia mesos que l’empresa buscava una aliança d’aquest tipus. El tipus de producte que fa encaixa amb el d’Argal, que més enllà dels embotits fa també menjar preparat i té fàbriques a Navarra, Catalunya i Extremadura.

Embotits Monells és una empresa de la família Monells Coma que va començar a caminar l’any 1975 a Sant Miquel de Balenyà, on hi ha dues plantes de producció. L’empresa en té una tercera, més petita, a Sant Hipòlit de Voltregà. En aquests gairebé 40 anys, l’empresa s’ha especialitat en l’elaboració de pernil cuit, embotits i productes a talls, que fa a les plantes de Sant Miquel de Balenyà, i en lloms i bacó, que fa a Sant Hipòlit.

Amb els anys han anat innovant amb envasos adequats a la demanda i a la conservació del producte com ara dos envasos en un, paquets específics baixos en greixos i productes aptes per a celíacs.

L’empresa facturava el 2005 al voltant de 61 milions d’euros. Aquesta xifra va anar pujant any rere any, amb més intensitat fins al 2008, quan va arribar als 83 milions. Després d’una petita davallada i havent invertit en la modernització de les plantes, l’empresa va remuntar en facturació el 2011 tancant el 2013 amb 86,2 milions d’euros i té una filial a Portugal.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona