Societat

La intensa nevada al Pirineu continuarà durant tot el cap de setmana

La cota de neu està situada en els 800 metres als Pirineus i als 1.000 a d'altres zones muntanyoses de Catalunya

Un tram de la GI-682, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols, ha quedat restringit al trànsit pels efectes de la calamarsa

Les nevades caigudes en les últimes hores a la zona pirinenca continuaran durant tot el cap de setmana, amb la cota de neu situada en els 800 metres al vessant sud dels Pirineus, però també a d'altres zones muntanyoses de Catalunya, on la cota se situarà en els 1.000 metres.

La nevada de les últimes hores, la més important d'aquest hivern a Catalunya, ha deixat importants quantitats de neu en algunes poblacions i estacions d'esquí del Pirineu, de fins a 50 centímetres de gruix.

Protecció Civil manté una prealerta del pla Neucat a causa de la intensa nevada i també una prealerta Allaucat per fort risc d'allaus a la Vall d'Aran i a la franja nord del Pallars.

La carretera C-28 ha estat tallada als accessos al Port de la Bonaigua, mentre és obligatori l'ús de cadenes a deu carreteres de la comunitat.

Segons pronostica el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions de neu seran més intenses al vessant nord del Pirineu, però a partir d'aquesta tarda es produiran pluges i calamarsa en zones disperses del quadrant nord-est i en determinats punts de l'oest de Catalunya.

En aquest sentit, Protecció Civil ha informat que un tram de la GI-682, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), ha quedat restringit al trànsit pels efectes de la calamarsa.

Les temperatures aniran en moderat descens, i oscil·laran entre 1 i 6 graus al Pirineu –si bé seran més baixes al vessant nord–, entre 4 i 9 graus al Prepirineu, entre 7 i 12 graus a la depressió central i el prelitoral nord, i entre 11 i 16 graus a la resta del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida