Osona/Ripollès

Un ’trader’ de Santa Eulàlia impulsa la primera sicav creada a través d’internet

La gestiona el ‘trader’ de Santa Eulàlia de Riuprimer Antoni Fernández.

Després de gairebé quatre anys de donar-hi forma, comença a funcionar l’Smart Social Sicav, la que és la primera sicav (societat d’inversió de capital variable) que s’ha creat a través de les xarxes socials del món. La nova sicav començarà a operar amb un capital mínim de 2,4 milions d’euros, que en aquests moments ja estan garantits per 350 accionistes i que encara es pot ampliar en els propers dies. El trader que farà la gestió d’aquest element d’inversió és Antoni Fernández, de Santa Eulàlia de Riuprimer. Fernández va ser seleccionat com a gestor després que s’obrís un concurs públic per optar-hi també a través de les xarxes socials.

Aquest projecte el signa Incubadora de Gestores, d’Unience, darrere la qual hi ha el seu impulsor, Andrés Llorente (pseudònim), un home que tenia l’objectiu de crear una sicav on tingués cabuda qualsevol mena d’inversor, més petit o més gran i creat amb transparència. Ell mateix va anunciar que invertiria 100.000 euros en el projecte i així va començar una aventura que s’ha convertit en realitat. I és que per crear una sicav cal un mínim de 100 socis i 2,4 milions d’euros com a capital, segons la llei.

El projecte, ja aprovat per la Comissió Nacional de Valors (CNMV), estarà sota el paraigua del banc Inversis, de la banca March, que és l’entitat gestora i dipositària de la sicav. És Inversis qui posa el capital inicialment per fer més flexible la recollida de tots els socis, que són molts. El broker és GPM Broker, de Barcelona, i és el lloc on els accionistes han d’obrir el seu compte. Entre ells dos es repartiran la comissió de gestió d’1,2% (0,25% per a Inversis Gestión i 0,95% per a GPM). La comissió d’èxit, que serà el 8% dels rendiments del fons, seran per al trader Antoni Fernández. Segons explica Fernández, “ho hem mirat i és una de les més barates del sector”. Les accions surten a un preu de sis euros l’acció i un cop engegada s’hi poden afegir accionistes però ja al preu que vagin les accions en cada moment. D’altra banda, per número d’accionistes s’han situat al Top 36 de les més de 3.436 sicavs que hi ha a tot l’Estat espanyol.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Reclamen que s’inclogui la llengua de signes catalana al 112

Barcelona

El servei de transport públic de la Vall arriba als 1.500 usuaris

CAMPRODON

La Diputació de Barcelona dona 47 milions en ajuts a la transició ecològica

Barcelona

Es limita l’ús de petards per garantir una revetlla segura i inclusiva

girona
economia

Els conductors de bus de Moventis s’uneixen per reclamar més personal

lloret de mar
Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

Barcelona

Les colònies i casals Pere Tarrés atendran 35.000 infants i joves, 6.500 d’ells becats

Barcelona
GIRONA

Projecten un camp solar al recinte de la depuradora de Campdorà

GIRONA

Denuncien pressions de l’Ajuntament per fer un desnonament

SALT