Societat

La vida social

Dues gironines a la 080

Les gironines Núria Duran i Neus Pineda són dues de les onze estilistes seleccionades per Raffel Pagès per pentinar els models de la 080

Amb poc marge de temps han de complir les demandes dels dissenyadors

La passarel·la 080 Barcelona Fashion compta enguany amb dues estilistes gironines. Es tracta de Núria Duran i Neus Pineda, dues de les onze perruqueres d'arreu de l'Estat seleccionades per Raffel Pagès per realitzar els pentinats dels models que participen en la cita, el tret de sortida de la qual es va donar dilluns i que durarà fins demà.

“Cada dissenyador et marca un estil concret i et dóna un temps molt limitat; per tant, no et pots equivocar”, explica Duran. Aquesta estilista ja és la segona vegada que realitza aquesta tasca, després d'estrenar-s'hi l'any passat: “Aquest any estic més tranquil·la. Estic concentrada igual, però ja saps on vas, coneixes la gent... La primera vegada que fa molt més respecte.”

La clau de la seva tasca se centra en la rapidesa i, sobretot, en la coordinació amb tota la resta de l'equip de Raffel Pagès: “Hem de compartir molt poc temps amb les maquilladores, les que fan les ungles... Tot ha d'estar molt coordinat. Ara bé, treballem en equip i tots anem a l'una per aconseguir que tot surti a la perfecció; el grup que estem aquí és excel·lent i això és el més important de tot.” I és que cada model necessita un pentinat personalitzat que combini amb el vestit, cosa que comporta un alt nivell d'exigència a les perruqueres.

Durant aquests quatre dies, tant ella com Neus Pineda hauran pentinat models de la talla de Malena Costa, Jon Kortajarena, Alba Galocha, Alyona Subbotina, Clement Chabernaud o el gironí Andrés Velencoso. “Són models top, però són persones i els tracto com a qualsevol altra persona”, afirma Duran. Tot i això, és conscient que poder realitzar una tasca com aquesta i treballar al costat de models com aquests “és una de les coses més boniques que et poden passar en la teva trajectòria professional”.

I és que, per Duran, la 080 ha estat la seva primera experiència en cites d'aquest nivell. També Neus Pineda s'estrena com a perruquera en una passarel·la de moda, després de més de 20 anys d'experiència en el món de la perruqueria. Ara bé, Duran, després de participar en el certamen per segona vegada, no tanca la porta a participar en més cites similars, tot i que assegura que, ara per ara, la seva principal preocupació és “anar treballant” i poder seguir participant en la 080 durant els pròxims anys: “Sempre estaré a punt per participar-hi i espero poder-hi tornar.”

Tant a ella com a Pineda, l'oportunitat de participar en tal cita els va arribar gràcies a Raffel Pagès, la perruqueria del 080 des de fa cinc anys i firma amb qui totes dues tenen un centre a Girona des de l'any 2013 –Núria Duran com a gerent i Neus Pineda com a directora–. A més, Duran també dirigeix el seu propi centre d'estilisme i perruqueria a la ciutat de Girona: Nuduka, un projecte que va impulsar l'any 2003 després d'uns primers anys com a estilista a Raffel Pagès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró