Vallès Oriental

La designació del candidat enfronta la direcció amb el Grup Municipal del PP de Granollers

La presidenta comarcal, Susana Calvo, desautoritza el portaveu, Fermín Gutiérrez

Quan falten menys de 100 dies per les eleccions del 24 de maig, CiU ha pres la davantera en la designació de candidats. Ja en té 37. Mentrestant, el PP entra en una guerra interna a Granollers.

Crisi oberta entre la direcció comarcal del PP i el Grup Municipal de Granollers. Mentre la direcció comarcal assegura que el comitè local de Granollers ha proposat José María Moya, regidor de Canovelles, com a candidat a l’alcaldia a les eleccions del 24 de maig, el portaveu del Grup Municipal del PP, Fermín Gutiérrez, publicava un comunicat aquest dijous en què deia que el comitè electoral granollerí no ha proposat Moya, sinó que ha proposat Alejandro Esparza, que va ser el número 6 de la llista fa quatre anys.

En el seu comunicat, Gutiérrez assegura que la candidatura d’Esparza es va comunicar oficialment a la presidenta comarcal del partit, Susana Calvo, i a la direcció del partit a Catalunya el dia 27 de gener. Per la seva banda, Susana Calvo –vegeu l’entrevista que es publica en la pàgina 8 d’aquesta mateixa edició– respon que el comitè electoral que presenta Fermín Gutiérrez “no té cap validesa, no va ser aprovat pel comitè electoral de la província” i que, per tant, “no existeix”.

El mateix José María Moya, que a més és secretari del PP al Vallès Oriental i, per tant, número dos del partit, darrere de Calvo, diu que el comitè electoral de Granollers va elegir entre dues candidatures, la seva i la d’Alejandro Esparza i que ell va ser el més votat i, per tant, és el candidat que el comitè de Granollers ha presentat a la direcció del PP a Catalunya. De fet, Moya és el president del PP a Granollers des de l’estiu passat, després que, durant un temps, el partit fos dirigit per una gestora, també presidida per ell, arran de la marxa de l’anterior portaveu municipal, Maria Àngels Olano.

La crisi interna del PP a Granollers arriba en un moment en què el partit, segons diu la presidenta comarcal, Susana Calvo, està a punt de donar a conèixer els candidats que presentarà a les municipals. El PP és, de fet, l’únic dels grans partits que no ha confirmat cap candidat. En aquest sentit, CiU és la força política que té més candidats designats o, com a mínim, decidits –vegeu gràfic adjunt–. En té 37, dels quals alguns, com els alcaldes d’Aiguafreda i Bigues i Riells, encara estan pendents de ser ratificats oficialment per les agrupacions locals. En els darrers dies, l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, i el de la Roca, Rafael Ros, han estat elegits oficialment.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona