‘El pop atlàntic', la tapa de l'any a Catalunya
El plat del xef Manuel Núñez, del restaurant Arume de Barcelona, es proclama vencedor entre les dotze tapes finalistes
El segon i tercer premi han estat per als cuiners Rafa Solé, de Firo Tast, i Susana Aragón, de l'Ona Nuit Restaurant
‘El pop atlàntic' del xef Manuel Núñez, del restaurant Arume de Barcelona, és la Tapa de l'Any de Catalunya, després de guanyar entre dotze tapes finalistes, que havien superat una altra selecció el gener passat, amb un total de trenta-cinc creacions.
L'esdeveniment està organitzat per l'Agència de Promoció del Turisme de Sitges (Garraf), el Gremi d'Hostaleria de Sitges i Estrella Damm i busca la millor tapa de Catalunya.
El guanyador ha presentat una tapa que recordava les seves arrels culinàries, ja que és d'origen gallec i només porta a Barcelona poc més d'un any, i el jurat ha destacat la presentació, l'originalitat i l'extraordinari gust de la tapa guanyadora.
El segon i tercer premi han estat per als cuiners Rafa Solé, de Firo Tast (Barcelona) i Susana Aragón, de l'Ona Nuit Restaurant amb les tapes Passió per l'Olla Aquelarre i Trifàsic de Potablava, respectivament.
El jurat ha estat format pels periodistes gastronòmics Xavier Agulló i Mikel López Iturriaga, el gastrònom Toni Massanés (Fundació Alicia) i el cuiner Jordi Herrera (Manairó) i ha valorat molt la feina dels 12 finalistes que han cuinat en directe les seves elaboracions en miniatura en una gala celebrada davant més de 1.400 espectadors.