El Barça obrirà centres per a nens amb risc d'exclusió social al Carmel i Banyoles

«La Caixa» destina 150.000 euros al programa que el club desenvolupa a Santa Coloma de Gramenet

L'obertura d'aquests dos centres encara està en fase de gènesi, segons fonts de la Fundació FC Barcelona. Els responsables del projecte estan negociant amb les entitats i institucions locals del barri del Carmel i de Banyoles. Segú va confirmar que aquests programes es posaran en marxa «properament». De fet, la previsió és que si aquestes negociacions arriben a bon port els dos projectes puguin entrar en funcionament aquesta mateixa temporada. El club blaugrana ja va voler tirar endavant l'any passat dos nous centres a Salt i d'Alfarràs, però els projectes no es van acabar de concretar.

La xarxa solidària de la fundació del Barça, que es va posar en marxa en la temporada 2005-2006, està integrada per dotze centres ubicats a Senegal, Mali, Burkina Faso, Marroc, Brasil l'Índia i Mèxic, Malawi i Equador. En aquests XICS s'ajuda a la inclusió social de prop de 10.000 infants. Laporta va destacar que es tracta d'una xarxa «viva». A Catalunya, des de fa un any, hi ha un centre al barri de Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet, que beneficia 75 nens de 6 a 16 anys, en risc d'exclusió social, i 80 pares. La directora general de la Fundació FC Barcelona va admetre ahir que mantenir un programa d'aquestes característiques a Catalunya és «molt més car» que a la resta de la xarxa.

Per aquest motiu, el club de futbol ha buscat la col·laboració de l'Obra Social de «La Caixa», que destinarà 150.000 euros en aquest centre de Santa Coloma. L'aportació de l'entitat financera s'ha fet mitjançant un conveni que es va signar l'any passat. La directora general adjunta de l'Obra Social de «la Caixa», Elisa Duran, va destacar que la dotació econòmica servirà per lluitar contra «la pobresa que ens envolta que no veiem però que la tenim ben a prop». El conveni entre el club i l'entitat financera suposa destinar un total de 500.000 euros en quatre anys amb projectes com les jornades d'esport solidari al Camp Nou o la gimcana solidària.

Més formació per als educadors

El I Fòrum Internacional d'Acció Social XICS-JES es va cloure ahir. Aquesta activitat, que se celebrava des del 14 de setembre al Centre Esplai del Prat de Llobregat, va reunir a directors i assistents socials dels dotze centres solidaris que el Barça té arreu del món. En aquestes jornades s'ha ampliat la formació dels professionals dels centres, s'ha posat en comú la filosofia de la XICS i s'han compartit experiències amb la intenció de millorar el model de gestió i les activitats de cada centre. Els 25 participants van assistir a xerrades sobre el treball psicosocial amb les famílies dels beneficiaris, la utilització d'eines per dur a terme la gestió dels centres i el seguiment de les activitats o sobre l'ús de l'esport com a eina eductiva. Aquest fòrum també ha comptat amb el suport de «La Caixa». El president del Barça, Joan Laporta va lliurar ahir els diplomes als participants en les jornades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.