Vallès Oriental

Canadà Park, a Vallgorguina, recupera l’associació de veïns

L’entitat es va constituir al gener i es presentarà aquest diumenge amb una botifarrada

Després d’anys d’inactivitat, la urbanització Canadà Park torna a tenir associació de veïns.

Es va constituir oficialment aquest gener i la formen un grup de persones sensibilitzades amb la necessitat d’una entitat que aglutini les inquietuds i necessitats dels habitants de la zona, a banda de fomentar la relació entre ells i el sentit de comunitat. La nova entitat es presentarà aquest diumenge amb una botifarrada, a la 1 del migdia a la pista de bàsquet de la urbanització.

“Ens vam trobar una sèrie de persones del barri i vam arribar a la conclusió que ens havíem convertit en un barri dormitori i que la gent aquí no es coneixia, amb tot el que això comporta: quan hi ha necessitats de manteniment, per exemple, no hi ha unió ni un punt on anar a reclamar; tenim l’ajuntament a 13km”, explica Agustina Montón, membre de la junta. Davant els problemes per reactivar l’antiga associació de veïns –va costar molt contactar amb els antics membres–, el més pràctic va ser crear una nova entitat, que avui formen sis persones: Daniel Alcobas (president), Marçal Cruz (vicepresident), Carles Cañada (secretari), Josep Jimeno i Eva del Campo (vocals) i Agustina Montón (tresorera).

“EL PRIMER OBJECTIU ÉS QUE LA GENT ES CONEGUI”

La botifarrada d’aquest diumenge respon a un dels grans objectius de l’associació: aconseguir que la gent es conegui. “Vam pensar a organitzar activitats que estimulin la gent a assistir-hi. Diumenge ens presentarem com a entitat i animarem la gent a associar-se; necessitem aportacions dels veïns per tirar-ho tot endavant, tant en idees i suport actiu com també econòmic a través de les quotes, perquè les activitats costen diners”, apunta Montón. Entre les activitats que la junta té en ment –tot i que no estan confirmades– hi ha un sopar per la revetlla de Sant Joan, un intercanvi de llibres per Sant Jordi, la venda de loteria i sorteig d’una cistella per Nadal i la recuperació de la festa major del barri, a finals d’agost.

L’associació disposa també d’una nova pàgina web (canadaparc.cat) i recentment l’Ajuntament ha arranjat els entorns de la caseta-local social, a l’entrada de l’urbanització. Els membres de l’associació van adequar el local fa unes setmanes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà