Vallès Oriental

L’escola Montseny, de Mollet, recupera el segon grup de P3

Ensenyament ha decidit mantenir les dues aules habituals per l’elevada matrícula

L’escola Montseny, de Mollet, tindrà finalment dos grups de P3 el curs 2015/2016.

L’elevada demanda de places en aquest centre i al conjunt de la ciutat permetran que aquest centre educatiu mantingui els dos grups de P3 que té habitualment. El Departament d’Ensenyament hi va obrir el procés de preinscripcions amb un sol grup i, per tant, amb 25 places disponibles en lloc de les 50 habituals (dos grups). Tot i això, l’escola va rebre 46 peticions de plaça per a P3.

L’increment d’un grup de P3 al Montseny es fa sense retirar-ne cap a la resta d’escoles de la ciutat, que mantenen l’oferta fixada en el procés de preinscripcions, ha confirmat a EL 9 NOU la cap de l’àrea per a la coordinació i planificació escolar dels Serveis Territorials al Maresme i al Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament, Eva Maresma.

Amb el procés de redistribució de places, l’escola Montseny tindrà un total de 51 alumnes de P3 en un grup de 25 i un altre de 26. En declaracions a EL 9 NOU, la direcció del centre ha celebrat la decisió de recuperar el segon grup.

Ensenyament va preveure una baixada de la demanda de places de P3 a Mollet atenent a la xifra d’infants que fan tres anys aquest 2015 que hi havia empadronats i, també, dels germans d’alumnes ja escolaritzats a Mollet però registrats en altres poblacions. El procés de preinscripcions, però, es va tancar amb unes xifres més altes i, per aquest motiu, s’ha decidit recuperar el segon grup de l’escola Montseny. La decisió de treure el grup es va fer pensant en la possibilitat que aquest centre aculli en els propers cursos els alumnes de l’escola Nicolás Longarón, que tancarà.

La situació de Mollet és diferent a la que es dóna a Santa Eulàlia i Santa Maria de Palautordera. En aquestes dues poblacions, com ja havia avançat EL 9 NOU, se suprimeix un dels grups previstos perquè la demanda ha estat inferior a la que s’havia previst inicialment. Amb la decisió, l’escola Ronçana, de Santa Eulàlia, i l’escola Fontmartina, de Palautordera, es quedaran amb un sol grup de P3 el curs vinent.

En canvi, tot i els números baixos de preinscripcions, Ensenyament no ha retallat cap dels dos grups previstos a les dues escoles de Martorelles. Maresma admet que amb el nombre d’alumnes preinscrits s’hauria pogut tancar un grup però s’ha decidit mantenir-los tots dos per no alterar l’oferta inicial.

A banda, les dues escoles de Vilanova també sumaran tres grups de P3. Aquí, Ensenyament també havia previst la possibilitat de deixar un sol grup a cada centre però, finalment, hi ha hagut prou peticions per mantenir les tres classes el curs vinent. Les línies flotants de Bigues i Riells s’assignaran a les escoles El Colomer i Els Cingles, respectivament. Totes dues tindran dos grups. En canvi, El Turó i Bertí, tindran un grup i assumiran la matrícula viva que es produeixi durant el curs.

UN GRUP MENYS A PRIMER D’ESO A L’INSTITUT DE SANT FELIU

A Secundària, Ensenyament ha decidit retirar un dels dos grups de primer d’ESO previstos a l’institut de Sant Feliu de Codines. Aquí, segons ha explicat Eva Maresma, cap de l’àrea per a la coordinació i planificació escolar dels Serveis Territorials al Maresme i al Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament, la demanda de places ha estat molt més baixa de la que s’havia previst i, per tant, totes les peticions podran ser assumides amb un sol grup. “Hi va haver molt poques preinscripcions”, assenyala.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona