Societat

De la mar, a taula

El Maresme celebra les Jornades gastronòmiques del peix i el marisc

Hi participen una cinquantena d'establiments, amb plats i menús pensats per a aquesta època estival

Se celebren en catorze localitats, i inclouen suggeriments per gaudir de l'estada

Amb les jornades,una comarca costanera com el Maresme, posa en valor els seus productes del mar i la seva cuina

Crema freda de llamàntol i

verduretes del Maresme; filet d'orada sobre ceba tendra; all confitat, musclos i escamarlanet d'Arenys; i sopa de maduixes amb crostons de sablé bretó, gerds i gelat de formatge fresc a la llimona. Són alguns dels plats que es poden degustar en el marc de les Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc que s'estan celebrant a cinquanta-quatre restaurants del Maresme fins al 26 de juliol. Els establiments són a catorze localitats: Arenys de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt. Tots han preparat plats i menús adients a l'època de l'any i amb els productes de la mar que arriben a les llotges com a element principal. Així doncs, es poden degustar des d'un plat de musclos al vapor per 6,5 euros fins a menús complets de 40 euros passant per tot el ventall de possibilitats.

Tota la informació sobre aquestes jornades està recollida en un opuscle editat pel Consorci de Turisme, conjuntament amb Productes de la Terra Maresme. A més dels plats i els menús mariners que ofereixen els establiments participants, s'hi inclou tot un seguit de visites turístiques que es poden fer a cada municipi, de manera que és fàcil organitzar una sortida familiar o amb amics amb àpat inclòs. Alguns dels plats es presenten en format de recepta, com les dues publicades en aquesta pàgina dels restaurants Bei Pepe de Malgrat de Mar i Nou-cents de Mataró, i s'acompanyen d'una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella elaborada per l'enòleg Jordi Pujolràs.L'opuscle, es pot trobar als establiments participants, a les dependències municipals i oficines de turisme i a www.ccmaresme.cat.

Difusió
El Maresme és ric en productes de l'horta, que gràcies a la seva qualitat i al treball de promoció en una cinquantena de jornades gastronòmiques han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d'Estrac i Mataró; les maduixes de la Vallalta a la zona de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar; les cireres d'en Roca d'Arenys de Munt, el tomàquet rosa del Maresme, les mongetes o fesols del ganxet de Malgrat de Mar i Palafolls, sense oblidar els productes de la mar com els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d'Arenys de Mar...
Les properes
Organitzades des del Consell Comarcal i de la DO Alella, les properes cites seran: JG tomàquet del Maresme: del 23 de juliol al 30 d'agost VI Setmana del Vi DO Alella. Del 18 de setembre al 4 d'octubre JG Calamarenys: Del 2 al 31 d'octubre JG Bolets al Maresme: Del 22 d'octubre al 30 de novembre JG Fesols del Ganxet: Del 26 de novembre al 23 de desembre.

Rap a la crema de garota acompanyat de verdures a la planxa

Ingredients
200 g de rap
Per a la crema de garota:
ceba, gambes, les gemmes de la garota, trufa d'estiu, whisky, crema de llet, farina, sal i pebre

Preparació

El rap es fa a la planxa com les verdures que l'acompanyen. Per a la crema: se sofregeix la ceba, s'hi afegeix la gamba, les gemmes de la garota, una mica de farina i el whisky i es flameja perquè s'esbravi l'alcohol, i finalment s'hi tira la crema de llet i es deixa reduir a foc lent. La sal i el pebre, al gust de cadascú.

Sandvitx de tonyina i fetge d'ànec fresc ‘grillé' sobre crema de cigrons

Ingredients
4 talls de tonyina i de fetge d'ànec fresc, verdures del temps, sal de Maldon, pensaments, 100 g de porro tallat a la juliana, 50 g de farina de cigrons, 200 cl de brou lleuger de verdures, 20 cl de crema de llet 35% MG., oli, sal, pebre negre i nou moscada.

Preparació

Pel cremós, cal torrar la farina de cigrons amb l'oli, incorporar el brou fins que quedi lligat, sal pebre i nou moscada, emulsionar amb la crema de llet i reservar-ho calent. Per la guarnició, cal coure les verdures a la juliana ‘al dente'. Per a la decoració, cal fregir la juliana de porro. En una paella sense oli, es couen les escalopes de fetge i la tonyina tallada en dos. Al plat, cal disposar-ho en aquest ordre: cremós, un tall de tonyina, l'escalopa de fetge amb sal de Maldon, segon tall de tonyina, el porro fregit, sal de Maldon, i les verdures ‘al dente' i les flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona