Osona/Ripollès

Calldetenes dilata el concurs de la zona esportiva perquè s’hi pugui presentar el nou club de futbol

L’Ajuntament vol que el CE Calldetenes absorbeixi l’At. Riudeperes, però aquest s’hi nega.

L’Ajuntament de Calldetenes ha ampliat el termini del concurs de gestió de les instal·lacions esportives municipals perquè s’hi pugui presentar el Club Esportiu Calldetenes, el quart club de futbol que es crea al poble després del FC Calldetenes (fa 52 anys), l’At. Riudeperes (fa 10 anys) i la UE Calldetenes (en fa 2). Aquest acord l’han pres conjuntament les tres forces polítiques del consistori, segons ha informat el mateix Ajuntament, que està darrere de la creació d’aquesta nova entitat per mirar de resoldre un conflicte que fa tres anys que no pot controlar.

La nova entitat, presidida per Lluís Valverde, va ser presentada als pares i jugadors interessats la setmana passada al mateix ajuntament. En el seu projecte planteja unes quotes per al futbol base més elevades que les que cobraven l’At. Riudeperes i la UE Calldetenes. Aquest últim tampoc no ha acabat pagant des de l’any passat la taxa per equip per l’ús del camp de futbol que en el cas de l’At. Riudeperes li han suposat un desemborsament de 8.160 euros aquesta última temporada, malgrat que l’Ajuntament ha aplicat uns mesos d’exempció. Actualment la UE Calldetenes ha arribat a un acord d’absorció amb la nova Fundació UE Vic, que s’endurà tots els seus equips, després de no prosperar una fusió amb el FC Calldetenes. La Federació Catalana no ha autoritzat el procés perquè el degà dels clubs de la població ja portava dues temporades inactiu, des que va ser expulsat del camp de futbol per l’impagament de la taxa i substituït pel club de nova creació que llavors també comptava amb el suport de l’alcalde, Marc Verdaguer.

Aquesta nou escenari del conflicte ha generat molta preocupació a les files de l’At. Riudeperes, que ja té unes 7.000 firmes de suport recollides via internet. El club ha presentat la seva proposta al concurs obert el 8 de maig per fer-se càrrec de la zona esportiva, que l’Ajuntament resoldrà “tenint en compte sempre el criteri de l’interès públic i del bé comú”, segons una nota feta pública pel consistori. En la mateixa s’insta l’At. Riudeperes a unir-se al nou club amb “l’únic condicionant que ningú de les juntes dels altres clubs formi part de la junta directiva de la nova entitat”. Una premissa que no semblen disposats a acceptar, de la mateixa manera que el club no vol desaparèixer en benefici d’un altre de nova creació. La proposta de l’At. Riudeperes passaria perquè la desena d’equips que estan preparant per a una temporada que ja truca a la porta compartissin les instal·lacions amb el nou club, però aquesta solució no satisfà l’Ajuntament, que en voldria un de sol per resoldre el conflicte.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia