Societat

L'empenta jove de la Conca

La Setmana Jove, amb diferents noms, nodreix dies de lleure estiuenc de molts dels municipis de la comarca

Els mateixos joves en són els promotors, amb el suport de les administracions

L'estiu és sinònim, a la majoria dels municipis de la Conca de Barberà, de l'arribada de la Setmana Jove, un conjunt d'activitats molt diverses que s'adapta al calendari en funció del moment que cada població considera més adient.

Tot i que la Setmana Jove, que a vegades adopta altres noms, té el suport de les administracions, es tracta majoritàriament d'un fenomen de la comarca sorgit de les entitats i associacions juvenils. “Neixen dels joves dels pobles i nosaltres els donem suport i els aportem alguna activitat”, assenyala Gemma Roselló, tècnica de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà.

Prova d'això és que enguany, a Vimbodí i Poblet, es compleix la 32a edició que empeny l'Associació Juvenil Som de Poble. I progressivament s'hi han anat afegint altres municipis, grans i petits, ja sigui des de la iniciativa jove, majoritàriament, com des dels ajuntaments que consideren que es tracta d'un model de lleure que cal explotar. Així, en el cas de l'Ajuntament de Montblanc ha trobat la complicitat de la Barjaula i a l'Espluga de Francolí són especialment actius els membres de l'entitat Auvënguen.

L'Oficina Jove de la Conca de Barberà té convenis amb 14 municipis de la comarca per col·laborar en el desenvolupament dels actes en diferents formats. “No tenim constància que a Catalunya hi hagi cap altra comarca amb un model similar”, diu Roselló, malgrat es pugui fer puntualment en alguns municipis.

Solivella, Pira, Rocafort, Sarral, Vimbodí i Poblet, l'Espluga de Francolí, Vilanova de Prades, Barberà de la Conca i Montblanc programen la Setmana, mentre que Vilaverd, les Piles, Santa Coloma de Querat i Vallclara inclouen activitats en altres formats.

La fórmula permet que les entitats juvenils que programen les activitats les vegin reforçades per les que complementa l'Oficina Jove. L'objectiu és fer propostes econòmiques i originals, que es desenvolupen de manera rotatòria.

Enguany, un dels èxits és el taller de body painting que s'està fent a les piscines. Trànsit també ha facilitat un simulador que permet als joves poder afrontar de manera real diferents situacions de conducció amb motocicleta. Però entre els més seguits hi ha les sessions de chill out' nocturnes a les piscines. Aquestes volen ensenyar als joves a fer diferents còctels de fruites sense alcohol. Abans, però, han de passar una prova que simula quina seria la seva situació en cas d'estar beguts.

Joc per estimar i per conèixer la comarca

El joc de l'oca de la Conca de Barberà és una de les activitats itinerants que omplen els espais de lleure de la comarca. Un gran tauler i un dau creen una barreja entre el joc tradicional i el Trivial. Hi són representats de cap a cap des dels pobles més petits fins als municipis més grans, i els participants han de demostrar el grau d'informació que tenen del seu territori. L'objectiu d'aquest joc, creat coincidint amb els 15 anys del Consell Comarcal, és promoure el coneixement i el sentit de pertinença.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA