Societat

Trenta artistes es troben a Mieres per recollir fons per a Càritas Garrotxa

Dissabte se subhastaran les obres en un acte obert a tothom a La Casica de l'Obrador, el centre de psicologia que ha organitzat l'esdeveniment

Trenta artistes plàstics catalans i espanyols participaran dissabte a la tarda a La Casica de l'Obrador de Mieres en una trobada en què se subhastaran obres a benefici de Càritas Garrotxa. L'esdeveniment l'ha organitzat aquest centre de psicologia –situat als afores del poble, a l'antic camí de Santa Pau–, juntament amb el pintor olotí Enric Rubió. Pels amants de l'art, la cita serà una bona oportunitat per conèixer l'obra d'una sèrie de creatius –alguns d'ells ja tenen un nom, d'altres són autors emergents–, la majoria dels quals hi assistiran.

La iniciativa –explica la directora del centre, la psicòloga Maria del Mar García Muñoz– pretén plasmar l'estret vincle que hi ha entre la psicologia i l'art. “La pintura o l'escultura no deixen de ser una expressió de l'ànima, l'art transmet el que portem a dins i és una bona eina per a nosaltres”, comenta la responsable de La Casica.

La trobada de dissabte, batejada amb el nom de La Casica Cool Art 2015, té de precedent una jornada artística que va tenir lloc al mateix centre l'any 2012, en què van participar una seixantena d'autors. Després del parèntesi de dos anys, es proposen que la trobada –ara amb un format diferent– es consolidi i s'organitzi anualment. Si és així, no es convocaria en aquestes dates –“hi ha massa gent de vacances”, assenyala Enric Rubió–, sinó que probablement tindria lloc algun dia del maig o el juny.

La trobada començarà a les 16.30 h i inclourà, a més de la subhasta, una xerrada sobre art i psicologia, un tast de vins i un sopar amenitzat amb música en directe.

LA FRASE

La pintura o l'escultura no deixen de ser una expressió de l'ànima, l'art transmet el que portem a dins
Maria del M. García Muñoz
ORGANITZADORA

LA DATA

29.08.15
És el dia
de la trobada, a partir de dos quarts de cinc de la tarda.

Pintors d'estils diversos i dues escultores

Els artistes que col·laboren en la iniciativa són majoritàriament pintors, i de corrents ben diversos, entre els quals destaquen Andrés García Ibáñez i Xevi Vilaró. Al costat seu trobem noms coneguts com ara Mercè Humedas i Asensio Fígols. D'altra banda, l'escultura estarà representada amb obres de Mireia Serra i Sofía Tornero. Força artistes són garrotxins, com ara el mateix Enric Rubió i Enric Colldecarrera o Ventura Julià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres