Societat

Sarral insta els veïns a fer fotos i delatar els incívics

L'Ajuntament demana als ciutadans que denunciïn o enviïn imatges d'aquells qui incompleixin les normes

El consistori garanteix als denunciants l'anonimat

L'Ajuntament de Sarral (Conca de Barberà) ha demanat als veïns del municipi que denunciïn els convilatans que tinguin una actitud incívica per poder denunciar-los. El consistori indica que garanteix als denunciants l'anonimat.

Ha estat a través del web municipal que el govern de la població ha publicat una carta en què demana la col·laboració als veïns que observin un incompliment de les normes cíviques. En la carta insten a denunciar-ho “a algun membre de l'Ajuntament, o bé enviant la foto de l'infractor al consistori”, en un gest que –afirma– “serà anònim”. “Així podrem col·laborar tots per tenir un Sarral més net”, hi afegeix.

La petició s'inscriu en l'anunci de la posada en marxa d'una campanya de civisme orientada a la neteja, i especialment destinada a propietaris d'animals domèstics, amb l'objectiu d'aconseguir uns carrers nets d'excrements i escombraries, segons la carta del consistori. En definitiva, explica el govern: “Per fer i tenir un Sarral més net, i on tots ens puguem sentir orgullosos.”

L'Ajuntament assenyala que “el poble està molt brut, i no és perquè no es netegi, perquè la neteja viària es fa com sempre i inclús [sic] s'ha reforçat”. Atribueix la situació a l'actitud d'algunes persones: “Es deu al nostre comportament, no gaire cívic, que hem adoptat en no respectar les mínimes normes de comportament de civisme i convivència.”

Arran d'aquesta situació, el govern local ha optat per engegar una campanya informativa. “Si no funciona –hi afegeix la missiva adreçada als veïns–, ens veurem obligats a imposar sancions als qui incompleixin les normes.” Les multes anirien de 50 a 500 euros, segons el cas. “La gestió del seu cobrament es farà per mitjà de BASE”, explica.

En la carta l'Ajuntament recorda que cal portar lligats els animals de companyia i recollir els seus excrements. També demana no posar ni aigua ni menjar als animals pels carrers, perquè s'embruta i comporten baralles que molesten altres veïns. I reclama cura perquè els gossos no bordin durant la nit.

Pel que fa als ciutadans, s'insta a utilitzar les papereres i els contenidors de brossa del carrer. I, si els contenidors són plens, a caminar fins a un altre de proper per dipositar-hi les deixalles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt