Vallès Oriental

SUCCESSOS

Busquen un conductor que va fer caure un ciclista al túnel de la C-17 a Figaró

El ferit, de 40 anys i veí de Lliçà d’Amunt, va patir lesions lleus en l’accident de dimarts

Els Mossos de trànsit han obert una investigació per localitzar al conductor d’un vehicle que aquest dimarts al migdia va topar i va fer caure un ciclista de 40 anys i veí de Lliçà d’Amunt a l’interior dels túnels de la C-17, a l’altura de Figaró.

El sinistre es va produir poc després de les 2 de la tarda al túnel en direcció nord. El ciclista només va patir lesions de caràcter lleu, tot i que va ser atès per efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i, posteriorment, traslladat a un centre sanitari. Un segon turisme implicat en la topada sí que es va aturar.

La topada va obligar els Mossos a tallar la carretera en sentit nord durant uns minuts. Fins al lloc de la topada, s’hi van desplaçar fins a quatre dotacions, que van fer una primera atenció al ciclista al mateix lloc dels fets. Amb tot, com que les lesions no eren lleus, els serveis d’emergència es van retirar i van seguir l’atenció a la víctima i la recopilació de testimonis i dades de l’accident des de la rotonda que hi ha a pocs metres de la sortida de Figaró. Això va permetre que, cap a 2/4 de 3 de la tarda, ja es pogués reobrir la circulació i que les retencions no superessin el quilòmetre en sentit Vic.

L’accident va passar a l’interior del túnel de la calçada en direcció Vic, que no té voral pavimentat però si una vorera situada uns centímetres per sobre de la calçada. Passa el mateix al túnel en sentit sud. A més, a tots dos passos inferiors la carretera fa un revolt. Per evitar el túnel en sentit Barcelona molts ciclistes entren a l’interior de Figaró i fan un tram per l’antiga carretera, que enllaça amb la C-17 passat el pas inferior. En sentit nord, no hi ha alternativa.

Els Mossos resolen la majoria d’accidents protagonitzats per conductors que fugen del lloc dels fets. Aquest mateix any, van localitzar gràcies a una imatge captada per un radar una conductora que va impactar amb un motorista a la C-17 a Parets i que va fugir del lloc amb els llums apagats i a tota velocitat. L’any passat, els grups d’investigació d’accidents de trànsit van resoldre els atropellaments mortals de dos ciclistes a Santa Maria de Palautordera i a les Franqueses que van acabar amb la detenció dels xofers implicats. També es va aconseguir detenir el conductor d’un camió de València que havia provocat un accident mortal a Vallgorguina després d’una investigació que es va allargar durant més d’un any. A Granollers, l’any passat la Policia Local també va resoldre l’atropellament d’un jove al barri de la Font Verda comès per un conductor fugitiu.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA