Vallès Oriental

REPORTATGE

Viure i poder viure al Montnegre

Una parella va comprar Can Puig de Fuirosos, on viuen i tenen un negoci de turisme rural

Després d’una experiència positiva en una casa rural del Montseny, l’Àlex Mena i la Gemma Tarridas van adquirir la finca de Can Puig de Fuirosos, a Sant Celoni, l’any 2005.

La seva intenció era viure a la casa i, a la vegada, poder viure’n a través del turisme rural i l’explotació de les 25 hectàrees de la finca. “La casa estava en runes i nosaltres mateixos l’hem anat restaurant”. El 2008 van començar amb el negoci turístic i relaten la dificultat d’engegar-lo pel fet que la casa es troba al Parc Natural. “Volíem millorar i potenciar un espai, sent respectuosos amb la natura, i ens trobàvem molts impediments”.

Un dels aspectes que destaquen és que la comunicació amb l’administració és “molt lenta” i les normatives d’Urbanisme de la Generalitat “són molt difícils d’assumir”. En aquest sentit, posen d’exemple que fa dos anys que estant esperant poder fer reformes a les habitacions, ja que una normativa de la Generalitat els exigia la redacció d’un projecte especial per tirar les obres endavant. “Vam fer una reforma estructural a les teulades i el terra, i també volíem fer les habitacions noves per tenir privacitat entre nosaltres i els clients, i va ser llavors quan va sorgir aquesta normativa”, comenta ell.

Can Puig és considerada una edificació gran i per aquest motiu no els és permès ampliar la superfície de la casa. “Necessitem posar un porxo exterior per als clients, bàsicament per la pluja, i no podem; en canvi, sí que podríem restaurar el vell”. “Encara que l’edificació sigui gran hauríem de poder ampliar-la el mateix percentatge que es permet a les altres cases”.

MÉS HOTELS

Pel que fa a possibles usos hotelers a la zona, expressen que diverses cases podrien ser petits hotels rurals, sense necessitat de massificació del territori. “Es poden rehabilitar edificacions que permetrien fer més activitats com petits restaurants, cosa que ajudaria a dinamitzar el territori”. En aquesta casa, també dediquen la seva activitat a l’explotació del seu entorn. “Amb la venda de llenya paguem els treballadors que ho fan i tota la que podem guardar la fem servir per escalfar la casa amb la biomassa”.
Sobre el parc del Montnegre consideren que del parc hi ha poca informació i no es coneix prou. “S’hauria d’explicar més aquesta zona del Montnegre, ja que del parc se’n potencia més la part marítima”, diu Tarridas.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós