Vallès Oriental

Veïns de Faldes reclamen una millor connexió amb el nucli de Sant Pere

També reclamen que millori el manteniment de les voreres del barri

Una carretera que connecti la urbanització de Les Faldes del Montseny amb Sant Pere de Vilamajor va ser una de les principals demandes de la trentena de veïns que van participar a la primera Tarda del Poble, un acte al qual va assistir tot el govern municipal.

És una iniciativa que pretén apropar el govern a tots els barris per explicar projectes i recollir preocupacions i demandes ciutadanes.
Segons els veïns, aquesta connexió entre Les Faldes i el nucli es pot fer a través d’un camí antic que ja existeix i només s’hauria d’adequar a tots els vehicles i reduir el pendent de Cal Folló, ja que actualment per arribar a Sant Pere s’ha de passar per Sant Antoni de Vilamajor. Des del govern, es va comentar que una futura instal·lació de gas podria ajudar a arreglar el camí. “Des de Gas Natural ens han presentat un projecte d’abastament de gas a Faldes i tenen previst passar per la zona de Quatre Camins, Cal Folló, la Riera, Can Parera i pujar per la Quintanaça. Entraria pel carrer Orenetes”, explicava el regidor d’Obres i Serveis, Joan Bruguera (ERC-AM). “Hauríem d’aprofitar el traçat d’aquesta canonada de gas per intentar avançar i arreglar el camí”, afegia.
Bruguera va advertir, però, que el pendent de Cal Folló és aproximadament del 20% i no es pot eliminar fàcilment.

La col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns de Les Faldes, també va centrar el debat. Alguns membres de l’associació recorden que tot el que es fa a Les Faldes ho organitzen ells i també ho financen, com la Castanyada o els Reis. La regidora de Cultura, Dolores López (ISP), va dir que el pressupost és escàs però que s’intentarà col·laborar més amb els barris. Va proposar destinar el pressupost cultural a festes i activitats que tots els habitants del municipi en poguessin gaudir i que si s’organitzava una activitat a Sant Pere, els veïns dels barris també hi assistissin.

VORERES

Alguns veïns també es van queixar del mal estat de les voreres i del fet que algunes estan plenes de males herbes que, segons ells, no es tallen d’arrel ni tan seguit com els agradaria. Alguns van dir que ells mateixos les arrenquen o les ruixen amb líquid herbicida.

L’alcaldessa, Pamela Isús (ERC-AM), va dir que ella també té cura de la seva vorera i que seria una bona mesura perquè estiguessin sempre en bon estat, que cadascú s’encarregués de la seva.

La connexió Wi-Fi, la cobertura de mòbil i la falta de neteja dels contenidors d’escombraries també van ser temes discutits. Tot i això els veïns van agrair a l’Ajuntament l’apropament als barris a través de la Tarda del Poble. Els regidors es van apuntar totes les queixes, dubtes i propostes dels veïns per estudiar-les.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins