Societat

Vint anys de Diades Airenovenques

Aquest cap de setmana, l'associació de Bao celebra els seus vint anys amb un gran sopar reunint membres actuals i antics, a més dels nombrosos actes festius habituals

Els dissabte 14 i diumenge 15 de novembre es celebren les dinovenes Diades Airenovenques.

Enguany, se celebra especialment el vintè aniversari de la creació d' Aire Nou de Bao, associació nascuda al 1995 « per defensar i promoure la llengua d'aquest tros de país mitjançant la cultura popular », segons els seus dirigents.

Per aquest any especial, s'ha donat un format especial a les Diades, reservant la vetllada del divendres 13 a una celebració 'interna' mitjançant un gran sopar entre airenovencs, tant els actors actuals de l'associació, com els antics membres i simpatitzants. L'èxit de la iniciativa ha estat quasi immediat i les inscripcions ja són tancades amb més de 200 reservacions. En aquesta ocasió, es presentarà l'Auca de l'entitat.

A partir de l'endemà dissabte, un gran concurs de cuina al voltant de la carbassa tindrà lloc a 18h00. Cada postulant haurà de preparar una recepta a base de carbassa, recepta d'un plat salat o sucrat i portar-lo fet a aquesta hora a la Vilbau (Sala de Festes). Un jurat tastarà tots i cada un dels plats i designarà el guanyador del concurs.A la nit, a 21h, concert-homenatge a Joan-Pau Giné i Ovidi Montllor amb Pere Figueres, Pascal Comelade, Gérard Meloux i Simon de Ceret. Un gran homenatge als dos cantants més emblemàtics dels dos extrems dels Països Catalans, valencià i rossellonès, dos grans artistes, dos poetes lligats a la defensa de la seva identitat cultural.

A 22h30, als carrers i places del poble, el correfoc comptarà amb els Nyerros del Conflent i Diables i Bruixes del Riberal, seguit d'un cremat i xicolatada a 23h i poc després d'un concert amb el quartet vocal De Calaix .

Diumenge, el tradicional cercavila sortirà a les 10h acompanyat dels B anyetes, Berrugueta, Gralles, Sorollosos, Trabucaires del Riberal i les colles castelleres presents. Una hora més tard, seguirà l'actuació castellera amb tres colles, els Vailets de l'Empordà, els Pallagos del Conflent i els Castellers del Riberal fins la cloenda de les Diades cap a les 13h00.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona