Societat

Fotografia reivindicativa de mares, a Cassà

La fotògrafa Rebeca Garcia pretén que s'allarguin les baixes maternals

Unes 30 mares, veïnes de Cassà de la Selva, es van fotografiar, ahir al matí, a la rotonda d'accés a aquest poble del Gironès, donant el pit als seus fills per reclamar baixes maternals més llargues. Formaven part d'un muntatge artístic i reivindicatiu que va iniciar, ara fa quatre mesos, la fotògrafa del mateix municipi Rebeca García, que fins ara ha anat fotografiant individualment cada mare amb la seva criatura. Amb el lema Volem una baixa maternal digna, les participants van reclamar baixes maternals més llargues. “Setze setmanes no són suficients; pensem que seria ideal si poguessin ser sis mesos o un any”, explica l'organitzadora.

La concentració de mares alletant va provocar una imatge curiosa –com a mínim– a la rotonda, un espai que normalment només està decorat amb taps de suro. La trentena de mares no només alletaven els nadons, sinó que anaven vestides de la mateixa manera. Tal com va explicar Rebeca García, el projecte va néixer quan la fotògrafa va ser mare i va haver de deixar la feina com a fotògrafa un temps per dedicar-se al seu fill. Totes les participants en l'acte es van conèixer durant les classes de preparació al part. “Pensem que el millor seria tenir un any de baixa, però també apostem per la línia que marca l'Organització Mundial de la Salut i reivindiquem que les baixes maternals haurien de ser de sis mesos”, explica.

Més mares a la catedral

En principi, la voluntat del grup és repetir l'experiència a finals de novembre a la catedral de Girona amb un grup d'unes 60 dones amb els seus nadons i tornar-ho a fer pel Dia de la Mare, en aquest cas amb un acte més ampli. A més, García també té previst organitzar una exposició reivindicativa amb totes les imatges que anirà recopilant. La fotògrafa va agrair, ahir, la col·laboració de molta gent que ha fet possible la seva activitat reivindicativa, entre ells els “marits, companys i xicots” que van fer costat a les dones, i la policia local de Cassà de la Selva per vetllar per la seguretat de l'acte “fins i tot arribant a parar en algun moment el transit”. També va tenir paraules d'agraïment per a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona