Societat

El Saló de la Infància reforça l'oferta lúdica a totes les edats

El XD Young Festival, estrenat com a prova pilot el 2014, s'incorpora al programa del certamen oferint múltiples activitats per a joves de 10 a 14 anys

Un espectacle de la ‘Peppa Pig', principal novetat per als més petits

Si l'any passat el Saló de la Infància va sorprendre amb la celebració del certamen XD Young Festival, l'edició d'enguany no es queda enrere i afegeix al programa un espectacle més al festival, que obrirà les seves portes entre el 27 de desembre i el 4 de gener del 2016 al recinte firal de Montjuïc.

La principal novetat d'aquesta edició –la 52a– és la incorporació d'un parc temàtic basat en la sèrie Peppa Pig. L'espectacle, adreçat a nens d'entre 3 i 6 anys, es podrà veure en dues sessions diàries –menys el 31 de desembre i l'1 de gener, que no hi haurà cap funció– i tindrà tallers perquè els infants puguin interactuar amb tots els personatges d'aquests coneguts dibuixos animats.

A més d'aquest espectacle, l'altra gran novetat de la present edició és la renovada oferta d'activitats que oferirà el XD Young Festival, que l'any passat es va estrenar amb un èxit notable d'assistència. Per a l'edició present, el festival per a adolescents varia el seu públic objectiu i passa a estar orientat a joves d'entre 10 i 14 anys i diversifica el seu programa d'actes. En total, el festival per a joves disposarà de fins a 5 zones temàtiques (X-Sports; Technology; Gaming; Music; Tendències) i múltiples activitats, que aniran des d'experiències de realitat virtual a tallers de Dj o torn.

Festival de referència

Pel que fa a l'espai pròpiament dedicat a la infància, el festival aposta aquest any per potenciar les noves tecnologies, els jocs educatius, l'ecologia, el reciclatge i l'alimentació. A més, hi haurà una àrea de petits creadors que concentrarà des d'activitats de manualitats fins a un taller d'alimentació saludable. En paral·lel, els espectacles guanyaran protagonisme i es reorganitzarà la zona esportiva, que passarà a oferir activitats en col·laboració amb la secretaria general de l'Esport i el Club Super 3. “Volem que sigui una plataforma d'oci per a tota la família”, va explicar ahir el director del festival, Antoni Llopart, en una entrevista d'ahir a El Punt Avui TV.

L'entrada conjunta per al Festival de la Infància i l'XD Young Festival té un cost de 12 euros, amb la possibilitat de preus especials per a col·lectius de famílies nombroses; monoparentals; majors de 65 anys i discapacitats, així com per a grups de més de deu persones que adquireixin la seva entrada online o a la taquilla.

Amb aquestes novetats, el Saló passa a tenir tres certàmens i es referma com el parc de Nadal més complet de Catalunya, amb una oferta lúdica per a infants i adolescents de totes les edats. Enguany, l'horari s'amplia una hora i el certamen estarà obert de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Deu hores diàries d'activitats per a nens i joves –i família– per estar ben distrets durant aquests dies de vacances.

LA XIFRA

19
euros
és el que val l'entrada al parc de la ‘Peppa Pig', que dóna accés a totes les activitats del Saló de la Infància.

LA DATA

27.12.15
Obre les portes
la 52 edició del Saló de la Infància, que oferirà activitats per a nens i adolescents fins al 4 de gener.

Més activitats arreu de Catalunya

Més enllà del Festival de la Infància de Barcelona hi ha altres ciutats de l'àrea metropolitana que també organitzen activitats infantils durant el Nadal. És el cas, per exemple, de Cornellà de Llobregat, que fins al 31 de desembre tindrà obert el parc infantil a a l'espai firal de la població. El saló, amb més de 8.000 metres quadrats de superfície, ofereix múltiples activitats lúdiques i educatives per a nens d'entre 2 i 12 anys. Altres ciutats del país, com ara Tarragona, Reus, Lleida o Terrassa, també obren parcs infantils aquests dies.

A banda dels salons per a nens, els pessebres vivents i les representacions dels Pastorets són les activitats més programades durant el Nadal a Catalunya. Pel que fa als pessebres, destaquen per sobre dels altres els de Corbera de Llobregat, Castell-Platja d'Aro, Avinyonet del Penedès i Sant Guim de la Plana (Segarra), els més ben valorats del país. Sobre els Pastorets són molts els municipis que aprofiten el Nadal per representar l'obra, ja sigui cenyint-se al text original o a través d'adaptacions lliures. Si es vol veure la representació en aquesta segona modalitat, una de les millors opcions és desplaçar-se a Valls, on s'ofereix una versió distesa de l'obra amb referències a als partits polítics locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia