Societat

Campanades al carrer i revetlles per acomiadar l'any

Tarragona repeteix i potencia l'espectacle a la façana de la catedral a la mitjanit, mentre que els reusencs rebran el 2016 al Mercadal

Diverses revetlles, l'Home dels Nassos i banys i curses de Sant Silvestre completen l'agenda

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es preparen per viure demà la nit de Cap d'Any. A banda de les tradicionals revetlles fins al matí del dia 1, cada cop més llocs s'animen a viure les campanades al carrer.

Tarragonès

Per segon any consecutiu i gràcies al mecenatge de diversos comerços, les campanades es podran seguir a través d'un mapatge a la façana principal de la catedral amb l'espectacle de l'Espanta-Sogres. El muntatge, que impulsa l'associació SPAM, serà retransmès en directe per les televisions de la Xarxa de Televisions Locals i s'allargarà fins la matinada amb la projecció del concert enregistrat el dia 18 a Valls.

Abans, la ciutat haurà viscut dos actes tradicionalment multitudinaris: la cercavila de l'Home dels Nassos (12 h) i el bany de Sant Silvestre(13 h) a la platja de la Comandància. A la nit, també hi haurà espai per la festa. La Tarraco Arena Plaça repeteix amb l'organització d'una revetlla orientada a un públic jove.

A la resta del Tarragonès, municipis com Vila-seca mantenen la revetlla municipal (al pavelló d'esports). A Torredembarra, hi haurà festa per al públic jove al pavelló Els Caus amb el Wild Mild Festival.

Baix Camp i Priorat

L'agència Reus Promoció organitzarà un any més el ja tradicional acte de les campanades de Cap d'Any a la plaça del Mercadal de Reus. L'activitat començarà mitja hora abans de la mitjanit i inclourà ambientació musical i la presentació a càrrec del locutor Ivan Cánovas. Seguidament sonaran les campanades d'entrada al 2016, enguany des de l'església prioral de Sant Pere. Els Campaners de Reus, a més, seran els encarregats d'interpretar manualment les campanades. En aquesta edició de la festa, i com a novetat, la pista de gel del Mercadal s'obrirà al públic de la mitjanit a les dues de la matinada.

A Cambrils, l'Ateneu Juvenil serà el marc d'una nova edició de la revetlla jove de Cap d'Any, que organitza la Nit d'Artistes de la vila.

Finalment, al Priorat, Falset acomiadarà l'any 2015 amb una nova edició de la divertida Cursa de Sant Silvestre Barretina & Gandaia, en què hi haurà premis per a les millors disfresses.

Alt Camp i Conca

Són molts els municipis que proposen l'oferta conjunta de sopar i ball per celebrar l'entrada del nou any. Entre les propostes a l'Alt Camp hi ha la les revetlles del Cafè de la Cooperativa de Figuerola, la del Casal Ribetà de la Riba i la del Casal de Vila-rodona. A la Conca de Barberà s'han organitzat revetlles al Teatre Municipal l'Estrella de Santa Coloma de Queralt, a la Sala Recreativa de Sarral i a Montbrió de la Marca, a la Societat de Solivella i al pavelló poliesportiu de Vimbodí i Poblet.

Picamoixons convoca a les 12 de la nit, a la plaça de l'església, a assistir a les campanades de Cap d'Any. Serà el tret de sortida dels balls de nit. A Valls es farà al Centre Cultural amb l'Orquestra Cadillac. La capital de la Conca de Barberà tindrà al pavelló del Casal Montblanquí la presència de Banda Al·lucinògens.

Baix Penedès

El Baix Penedès viu l'últim dia de l'any amb les tradicionals revetlles en diferents pavellons i teatres. A Calafell, des de dos quarts d'onze del matí, la cercavila i l'animació infantil vestiran la Festa de l'Home dels Nassos al centre cívic Cinema Iris. En aquesta població, la nit es tancarà amb les campanades i la festa de benvinguda al nou any, a partir de tres quarts de dotze de la nit, a la plaça de Catalunya.

A Cunit la festa també comença de dia. A partir de dos quarts de set de la tarda, davant del pavelló Els Jocs, tot estarà a punt per a la tradicional Cursa de Sant Silvestre i la Menuda de Sant Silvestre. El Vendrell acomiadarà l'any a partir de dos quarts d'una de la matinada amb una festa de Cap d'Any al pavelló del Club d'Esports, a càrrec dels Nens del Vendrell i l'Embarcada. I a la Bisbal del Penedès, el sopar i el ball de Cap d'Any començaran a les deu de la nit, a la Societat Cultural i Recreativa.

Terres de l'Ebre

A Tortosa la festa per al públic jove es traslladarà al pavelló firal de Remolins, on hi ha prevista una revetlla a partir de la una de la matinada. Però també hi ha festes nocturnes previstes a llocs com Ascó, i Jesús i Maria (Deltebre), on hi haurà campanades a la plaça de l'Església amb un espectacle de llum i colors. Amposta celebrarà la primera cursa solidària de Sant Silvestre, que recaptarà diners per comprar joguines a infants.

Informació elaborada per

Azahara Palomares, ReusDigital, El Portal Nou i Taempus



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES