Societat

Barcelona torna a repetir èxit de públic per Cap d'Any

75.000 persones van donar la benvinguda al 2016 des de la Font Màgica de Montjuïc

La nit es va tancar amb 80 alcoholèmies positives arreu de Catalunya i dos ferits per baralles a Barcelona

L'èxit es va tornar a repetir en la festa de la Font Màgica de Monjuïc, on 75.000 persones van celebrar l'arribada del 2016, segons dades de l'Ajuntament de Barcelona. L'espectacle, dirigit per Comediants i promogut conjuntament pel consistori i Turisme de Barcelona, va combinar música, focs artificials, aigua, llum i el protagonisme de les quatre columnes de Puig i Cadafalch i un nou personatge, el senyor de la Pedrera.

La nit de Cap d'Any es va tancar amb un balanç de vuitanta alcoholèmies positives arreu de Catalunya, una xifra semblant a la de l'any passat tot i que el nombre de controls s'havia ampliat un 11%. També es van detenir 51 persones. A Barcelona hi va haver dos ferits –un de gravetat– en dues baralles a Ciutat Vella i a Sants-Montjuïc. “La nit de Cap d'Any d'enguany no ha estat especialment difícil”, va assenyalar el conseller d'Interior, Jordi Jané, en declaracions a l'ACN.

Abans-d'ahir, l'Home dels Nassos es va passejar per les cases baixes del Clot per donar un últim impuls a la reforma i donar valor a la feina feta per conservar aquest patrimoni de la Barcelona de principis del segle XIX.

El primer català de l'any neix a Figueres

El primer nadó del 2016 a Catalunya es diu Erik i va néixer quan passaven set minuts de la mitjanit a l'Hospital de Figueres. Va pesar 3,990 quilos i és el tercer fill d'una parella d'origen bolivià que fa quinze anys que viu a Catalunya i són veïns de l'Espolla des de fa dos mesos. En segon lloc va arribar la Xi Chen, que va ser el primer nadó nascut a la demarcació de Barcelona aquest 2016. La nena, d'una família d'origen xinès, va néixer tretze minuts després de la mitjanit a l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet.

L'Ariadna és el primer nadó nascut a la demarcació de Tarragona. La nena va néixer a l'Hospital Sant Joan de Reus a dos quarts d'una de la matinada en un part natural i “ràpid”, segons la mare, que explica que la nena es va avançar dues setmanes. Va arribar al món al mateix hospital que el seu germà Biel, nascut ara fa tres anys.

El que més es va fer esperar va ser el primer nascut a la demarcació de Lleida, que va arribar a la 1.35 de la matinada a l'Hospital Arnau de Vilanova, de Lleida. Es diu Albert i és el primer fill d'una parella de la capital del Segrià. El nen va pesar 2,660 quilos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

SOS Racisme redueix la seva activitat al mínim per una situació econòmica “crítica”

barcelona
educació

S’acaba el curs escolar que ha evidenciat mancances en l’educació

barcelona
Habitatge

El Sindicat de Llogateres qüestiona la mesura sobre els pisos turístics

Barcelona
MEDI AMBIENT

Mataró obrirà 7 dutxes a 4 platges com a resposta a la rebaixa de les restriccions

Mataró
Societat

Igualtat impulsa un decàleg per assegurar l’empadronament a tothom

Barcelona

Fiscalia avala els cabals del Ter i la Muga durant la fase d’emergència

GIRONA
Habitatge

La patronal dels pisos turístics diu que Collboni “condemna Barcelona a la pobresa”

Barcelona
Societat

La XEPC de Manresa rep el Premi Guillem Agulló per la lluita antiracista

Barcelona

Els enginyers industrials de Girona reconeixen a Joan Vila i Lluís Torres

girona