Societat

Centenars de tastos a la Fira del Fesol de Santa Pau

El poble es va omplir de visitants per assistir a la popular fesolada i provar els plats elaborats amb aquest producte

El fesol d'or es va atorgar als activistes culturals Ramon Martí i Elvira Curós

La tradicional fira del fesol de Santa Pau va celebrar-se ahir amb centenars de tastos servits entre el nombrós públic assistent a la fira. A partir de les dotze del migdia, la plaça Major del poble es va omplir de persones disposades a provar els diversos plats que una quinzena de restaurants van preparar per a la fesolada. En un constant entrar i sortir de gent, es van anar formant cues davant les parades dels restaurants que aquest any han participat en la fesolada. D'aquests establiments, set eren de Santa Pau mateix, i la resta venien de Batet de la Serra, Olot, de la Vall d'en Bas i de Mieres.

No tot van ser fesolets, ja que van participar en la jornada gastronòmica altres productes convidats, que anaven des de mongetes del ganxet, passant per vermuts, productes de la fageda, cerveses artesanes i tastos de mil fulls amb foie i poma caramel·litzada. La fesolada va durar aproximadament una hora. Cap a tres quarts d'una la megafonia va anunciar que ja s'estaven esgotant els tiquets, que costaven cinc euros i donaven dret a quatre tastets, i que tot seguit es procediria a l'entrega del fesol d'or 2016 i als parlaments de les autoritats (entre les quals, la nova consellera d'Agricultura, Meritxell Serret). El fesol d'or va recaure en un matrimoni. El format per Ramon Martí i Elvira Curós, activistes culturals molt vinculats a la comissió del pessebre vivent. La fesolada es complementa amb els deu menús gastronòmics de deu restaurants de la zona, que des del 21 de novembre fins al 28 de març elaboren àpats amb fesols de Santa Pau com a element protagonista, i com a celebració de la denominació d'origen protegida (DOP) amb què recentment ha estat reconegut el llegum.

Fira artesanal

No tot van ser fesols. Al carrer Major i al carrer del Pont i fins a la plaça de Baix i des d'aquest punt fins a la plaça Major, epicentre de la festa, un riu de gent va anar circulant flanquejada per parades amb tot tipus de productes. Alguns, productes gastronòmics, com ara formatges o pastisseria, entre d'altres. Moltes parades també de productes artesanals: joguines, bosses, barrets, cistells... La faràndula de Badalona i la seva gegantona i els seus capgrossos van participar-hi, acompanyant els músics i els nans de Santa Pau Sidro i Antònia, a més del grup de percussió Marrinxos Band.

A la tarda, es va poder veure l'espectacle Menja fesols, de Pep Puigdemont, a la sala d'actes del centre cívic. Dissabte vinent es farà un sopar popular amb producte DOP i IGP (Indicació Geogràfica Protegida) per celebrar el lliurement del certificat DOP als fesols de Santa Pau. Després hi haurà una actuació del cor DeuDeVeu.

LA XIFRA

15
restaurants
van presentar els seus plats preparats amb fesols de Santa Pau per ser tastats pels visitants.

LA DATA

23.1.2016
Es farà
el sopar
amb productes amb denominació d'origen per celebrar el certificat DOP als fesols de Santa Pau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS