Societat

La Fira de l'Arbre i la Natura, més didàctica que mai

Mataró celebra aquest cap de setmana la 38a edició d'un certamen que manté la seva vocació educativa amb activitats per a la mainada, xerrades i una exposició sobre espècies invasores

El parc Central s'omplirà de color amb una nova edició de la Fira de l'Arbre i la Natura que organitza l'Associació d'Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme el 13 i 14 de febrer. Com és habitual, les 170 parades exposaran i vendran plantes i arbres de tot tipus i productes relacionats amb la floricultura i l'agricultura. També es poden trobar productes de jardineria, energia sostenible... Aquesta oferta es complementa amb la participació d'expositors d'artesania, que també faran demostracions, i d'alimentació, amb productes de la terra, agricultura ecològica i de proximitat. De fet hi haurà un espai disposat per als productes ecològics i de km 0, “perquè volem potenciar la comarca i recolzar els productors del Maresme”, explica el president de l'entitat organitzadora, Emili Solà, que també destaca el vessant didàctic de la fira. “El certamen està adreçat al públic en general al mateix temps que intentem potenciar la vessant didàctica. Per exemple, convidem la mainada a participar al concurs de dibuix, a sembrar una planta, i tenim exposició d'animals de corral perquè els puguin veure de prop i una recreació de la pagesia.” Per als més petits també s'ha programat una sessió de contacontes diumenge al matí i la possibilitat de fer passejades en ruquets.

D'altra banda, una de les activitats destacades aquest any serà la relacionada amb les espècies invasores. Així, dissabte al matí es farà una sortida guiada per recollir plantes d'espècies invasores a càrrec de l'Escola de Natura del Corredor. El mateix dia 13 a la tarda, Oriol Bassa, enginyer de forest, oferirà una xerrada amb el nom de Les espècies invasores al nostre entorn. Tot plegat es complementarà amb una exposició d'espècies invasores tant animals com vegetals. El mateix dissabte a la tarda es podrà assistir a una altra conferència, en aquest cas a càrrec de Marta Torrent, membre de la Protectora d'Animals de Mataró. que exposarà La importància de l'adopció. Precisament per l'endemà al matí s'ha previst una desfilada de gossos per fomentar-ne l'adopció. Altres propostes destacades són la plantada de plantes de temporada dissabte al matí i l'actuació del grup d'havaneres Vol de Gavines l'endemà al migdia. Finalment s'ha de recomanar la visita a l'exposició d'ikebanes. L'ikebana és un arranjament floral de tradició japonesa que utilitza flors, branques, fulles, fruits i llavors. El seu propòsit va més enllà de l'estètica i també s'utilitza per a la meditació, ja que juga amb l'espai i transmet sensacions d'harmonia, ordre, serenitat i pau.

La fira

13 i 14 de febrer al parc Central.

Horari: dissabte de 9 a 21 h i diumenge de 9 a 20 h.

Més informació

associacioamicsplantes.blogspot.com.es

www.mataro.cat

Més facilitats, però lluny del consum desitjat

M.J.R.

“Als inicis d'aquesta fira, ja fa 38 anys, els grans gardens encara no existien i els consumidors que volien comprar arbres havien d'esperar a la celebració de certàmens com el nostre”, explica Solà, que hi afegeix: “Ara s'hi pot accedir quasi a qualsevol hora i tots els dies de la setmana, per tant la facilitat per comprar aquests productes és totalment diferent.” Aquest és un dels grans canvis que ha viscut el sector durant la història del certamen, però en queda pendent un altre de molt important que assenyala Solà: “Nosaltres estem molt lluny de la resta d'Europa en el consum de flor ornamental. En molts països és habitual anar a fer la compra dels queviures i juntament amb el peix i la carn posen al cistell un ram de flors. A casa nostra, aquest encara és un costum extraordinari que hauria de ser habitual”, i hi afegeix: “No n'hi ha prou d'alimentar-nos el cos, també hauríem de voler alegrar-nos l'olfacte i la vista amb un bon pom de flors.” Segons Solà, la fira manté un públic fidel que encara espera la seva celebració per comprar el llimoner, el taronger o el presseguer que desitgen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona