Societat

Catalunya-Nord també vol el seu procés

l'Assemblea Territorial nord-catalana de l'ANC organitza una diada per reflexionar i intercanviar propostes sobre el futur del territori

És al voltant d'un ollada que l'ANC local compta reunir totes les persones implicades o interessades en el futur de Catalunya Nord. A partir de tres punts principals, l'ANC vol establir un estat de la situació i fer propostes per trobar una sortida a la situació actual. El primer d'aquests tres punts és la constatació que molts nord-catalans segueixen el procés engegat al Sud amb esperançada, que manifesten, especialment a les Diades on participen en nombre. En segon lloc, constaten que el català, a l'espai públic, està en una fase de recessió i donen com exemples diverses entitat que el disminueixen o l'ignoren : supressió de serveis de l' ajuntament de Perpinyà, ràdios i televisions d'estat locals, ensenyament escolar i universitari, estaments polítics locals, festes i lleures, etc. En tercer lloc, potser el més amarg, l'ANC expressa que «les esperances en la independència del Sud és un greu error, un parany», que el futur de la llengua i de l'identitat no depèn del Sud, encara que el mirem «cofois i contents», però «enganyats» i que depenem de les institucions del Nord, i especialment de la nova regió administrativa (futur nom de l'entitat, estatut pròpi, Ofici de la llengua...).

Per lluitar contra el fet que «sem pocs i a vegades mal avinguts» i que només en reunir-se i fer propostes concretes d'actuació permetrà de trobar solucions a la situació actual, l'ANC C-N convida totes les persones a compartir una ollada vallespirenca aquest diumenge a Ceret.

També es presentaran unes 20 o 30 frases o lemes que reivindiquin l'identitat nord-catalana que seran sotmeses a votació. les cinc més votades seran impreses en format de postal i repartides a tota Catalunya Nord.

Diumenge 14 de febrer, 12h00

Sala Nogareda de Ceret

Inscripcions a la Llibreria Catalana i a la botiga Visca.

12€ per persona, 6€ pels menys de 15 anys



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia