Societat

Els ferits en l'accident de Freginals són de 13 nacionalitats diferents

El conseller de Salut informa que 24 persones, 16 dones i 8 homes, continuen ingressades a una desena d'hospitals

Una de les víctimes està una en estat crític, sis en situació més greu i la resta en situació de gravetat mitjana o baixa

El conseller de Salut, Antoni Comín ha informat aquest dilluns que 24 persones continuen ingressades a una desena d'hospitals com a conseqüència de l'accident d'un autocar aquest diumenge a l'AP-7 a Freginals on van morir tretze persones. La majoria són joves d'entre 20 i 34 anys d'edat, excepte el conductor, que en té 62. Són 16 dones i 8 homes de 13 nacionalitats diferents.

El titular de Salut ha explicat en una roda de premsa des de Tortosa que 17 dels ferits estan en una situació de gravetat baixa o mitjana; sis tenen un diagnòstic més greu i un encara es troba en estat crític.

Cinc dels pacients estan ingressats a l'Hospital de Tortosa; cinc més al d'Amposta; tres al de Vinaròs, tres al Joan XIII de Tarragona; tres a l'Hospital de Reus i els cinc restants a centres de l'àrea de Barcelona: Bellvitge, Sant Pau, Clínic, Moisès Broggi i Vall d'Hebron, respectivament.

Comín, que ha desmentit la informació que hi hagi una catorzena víctima, ha precisat que els ferits són de nacionalitat italiana, irlandesa, sueca, búlgara, noruega, grega, turca, espanyola, alemanya, holandesa, hongaresa, eslovaca i anglesa.

El conseller ha detallat que un dels ferits greus, però no crític, és el conductor de l'autocar, que està ingressat la unitat de medicina intensiva de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb un diagnòstic de contusió pulmonar per un cop al tòrax.

A preguntes dels periodistes, ha indicat que l'home va rebre durant el dia d'ahir atenció mèdica en diverses ocasions al llarg del dia d'ahir. Al matí va ser reconegut per metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al mateix lloc dels fets; al migdia va ser examinat a la comissaria per una metgessa d'Interior, i a les dues un psicòleg i un metge li van fer un reconeixement. A a la nit, a la mútua se li va fer una radiografia al tòrax i van decidir ingressar-lo en constatar que tenia una lesió pulmonar greu.

Prioritat en l'atenció a les famílies

A la mateixa roda de premsa, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha subratllat que el govern se centra ara en donar atenció a famílies, en el reconeixement de les víctimes i en accelerar les gestions per a la repatriació de cossos.

Ha confirmat que ja s'ha contactat amb les famílies de les 13 víctimes mortals, 6 de les quals ja són a Tortosa i altres estan “a punt de fer-ho”. En aquest sentit, ha apuntat que alguns familiars “vénen amb cotxe” i, per tant, es tracta d'“una informació dinàmica perquè van arribant”.

Jané ha assenyalat que en última instància la repatriació depèn de l'autoritat judicial, “però ens consta que hi ha la millor disposició per poder fer-la quan abans sigui possible”, tan bon punt “no quedin dubtes” sobre la identitat dels cossos. També ha volgut destacar la diligència de les funeràries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS