Societat

Turisme en família i circuits curts per Europa

Per Setmana Santa, triomfen destinacions com Port Aventura i Eurodisney

Creix la demanda per viatjar a capitals europees i les Balears

L'interès per Brussel·les s'ensorra pels atemptats

Port Aventura i Eurodisney –i quan es diu Eurodisney vol dir el parc temàtic
i París– són les destinacions familiars que més es venen per Setmana Santa. Les altres destinacions estel·lars d'aquestes vacances curtes d'hivern són les grans capitals europees, en especial Berlín, Roma, Londres i Praga. Per als que volen viatjar més lluny, tot i que els grans viatges són tradicionalment més d'estiu, creix la demanda pels creuers, sobretot al Carib i països exòtics com el Japó, Tailàndia, Sud-àfrica, les Maldives, els Estats Units (llegiu-hi Nova York) i Cuba.

Durant aquestes vacances, tradicionalment molta gent fa turisme interior, a la costa o a la muntanya, en cases rurals, hotels i càmpings, perquè, de fet, més que unes vacances, és un pont llarg. “Hi ha molta demanda per anar a la neu, tant a les pistes de Catalunya com a les d'Andorra, gràcies al fred i a les nevades d'última hora”, assegura Martí Sarrate,
de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave), que indica que, a banda de la muntanya, un destí proper que es manté un any més entre les preferències dels catalans són les Illes Balears, les Canàries i Andalusia, amb l'atractiu afegit de les processons. És a dir: sol, platja i gastronomia per sobre de tot.

Extremadura comença a despuntar com una destinació molt atractiva per als catalans, per la bellesa del paisatge i per la “interessant relació qualitat-preu”, assenyala l'Acave. També creix l'interès per la Ribera del Duero, que fa molts anys que s'està promocionant com a destí enològic i gastronòmic, i molt preuat per passar-hi pocs dies.

París, recuperada

Pel que fa a les capitals europees, la més perjudicada és Brussel·les, especialment després dels atemptats de dimarts, que han escampat la por quan falten “pocs dies per a la sortida més massiva” de viatgers, indica Sarrate, que no creu que els atacs “afectin altres destins”. De fet, “París s'ha recuperat molt bé” després dels atemptats del novembre, assegura el director general de l'agència de viatges d'El Corte Inglés a Catalunya i a les Balears, Josep Maria Saperas, i hi afegeix que Amsterdam també “es ven molt” aquest any, just al contrari que Brussel·les, que ja havia “caigut en picat” abans dels atemptats.

El mateix passa amb destinacions que històricament havien estat líders indiscutibles de qualsevol període vacacional, i més si es tractava de pocs dies. Parlem de la ciutat d'Istanbul i de països com Tunísia i el Marroc, en el punt de mira del terrorisme islàmic. “Istanbul ha desaparegut”, assegura Saperas. Aquesta situació també es dóna en tot el ventall de països àrabs i de l'Orient Mitjà, tot i que, segons l'Acave, ara mateix estan tornant a “fer esforços per revitalitzar Egipte”.

Les ciutats italianes, amb Roma i Florència al capdavant, tenen molta sortida, també per les possibilitats de transport, com totes les destinacions de França. Al país veí, i segons l'Acave creix l'interès dels catalans pels viatges fluvials. D'altra banda, tant per a públic familiar com per a parelles i solters, es consoliden destins com Lisboa i Porto i, més al nord, Varsòvia i Moscou.

Martí Sarrate, president de l'Acave, que engloba més de 500 agències de viatges i 1.000 punts de venda, ha assegurat que el nombre de reserves de viatges aquesta Setmana Santa ha augmentat un 8% i que molts clients, com abans de la crisi, han fet les reserves amb antelació. Coincideix amb Sarrate el director general de l'agència de viatges d'El Corte Inglés, en el sentit que aquest any el sector torna a percebre “alegria”.

Una altra tendència que es consolida és la contractació d'“escapades” per internet, a través de llocs web especialitzats i portals que busquen les millors ofertes arreu del món, tant de vols com d'allotjament. Booking.com és un dels portals per contractar les millors ofertes en tot tipus d'allotjament. Aquesta setmana ha assegurat que els factors més valorats pels seus clients a l'hora de buscar una destinació són els monuments, els museus, l'arquitectura i els bons restaurants.

Segons Booking, amb milers i milers de clients a l'Estat, la majoria de gent encara prefereix els hotels, tot i que, “cada cop més, busca allotjaments alternatius com ara hostatgeries, apartaments i hostals”.

LES FRASES

París s'ha recuperat molt bé. En canvi, Istanbul i Brussel·les han desaparegut
Josep Maria Saperas
director general viatges el corte inglés catalunya i balears
El sector creix un 8%. Es consolida la recuperació que es va iniciar el 2014
Martí Sarrate
president Associació agències de viatges especialitzades (Acave)

Navarra demana precaució al camí de Sant Jaume

El govern de Navarra aconsella extremar les precaucions als pelegrins que facin el camí de Sant Jaume a l'hivern i adverteix que la peregrinació en aquesta època pot ser “una activitat arriscada si no se segueixen les indicacions
i recomanacions”. El perill
es deu, sobretot, a les dures condicions meteorològiques.

L'esport amateur se cita en la Mare Nostrum Cup de Salou

Coincidint amb la Setmana Santa, Salou serà l'escenari, un any més, d'una nova edició del torneig d'esport formatiu Mare Nostrum Cup, que en aquesta ocasió presenta unes xifres superiors a les de l'any passat pel que fa a assistència i partits jugats. La Mare Nostrum Cup se celebra des de fa 16 anys i comprèn dues disciplines esportives: el futbol i el bàsquet. Els tornejos, que tindran lloc entre el 21 i el 28 de març, reuniran un total de 320 equips de bàsquet i futbol de tot el món. Amb motiu d'aquesta celebració, arribaran a la localitat costanera més de 4.900 esportistes acompanyats de les seves famílies.

‘Catalonia sacra' obre les portes de les esglésies

Els deu bisbats de Catalunya, sota el paraigua del projecte Catalonia sacra, organitzaran enguany una cinquantena d'activitats arreu del país per difondre el patrimoni cultural de l'Església. Entre els mesos de març i novembre, s'oferiran des de rutes per diverses esglésies fins a “tallers de patrimoni”, així com la possibilitat d'assistir a festes del calendari litúrgic. Catalonia sacra està desenvolupant un catàleg virtual d'activitats turístiques sobre el patrimoni cultural de l'Església, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme. El lloc web ofereix un directori d'“esglésies obertes”, amb servei de recepció i visites.

El cotxe, principal mitjà de transport de les vacances

Vuit de cada deu ciutadans de l'Estat faran servir el cotxe per viatjar aquesta Setmana Santa, segons un estudi de Wazypark, una aplicació que avisa dels llocs lliures per aparcar al carrer. Segons aquesta app, el 75% dels espanyols viatjaran per Setmana Santa, però un 25% es quedaran a la seva ciutat per motius econòmics.

Restaurants del Baix Llobregat difonen la carxofa

L'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat organitza aquest mes de març la setena edició de les jornades gastronòmiques del pollastre pota blava i de la carxofa del Prat. Hi participen una vintena de restaurants del Prat, Sant Joan Despí, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi i l'Hospitalet de Llobregat.

Lleida preveu ple total a la neu i a la muntanya

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació turística pròxima al 90% aquesta Setmana Santa a les comarques, ja que el final de la temporada de neu coincideix amb el començament de la campanya d'esports d'aventura, amb el ràfting com una de les activitats més primerenques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

Barcelona

Adjudiquen per subhasta 4.518 tones de fusta dels boscos del Ripollès

RIPOLL
Urbanisme

Protesta veïnal a la Teixonera per la pèrdua d’una plaça llargament reivindicada

Barcelona

Jaume Prat Ortells tanca el cicle Síntesis Arquitectòniques 2024

OLOT