la contra

Més paraigües que problemes

Al Camp i l'Ebre va haver-hi ahir fortes pluges, que van causar incidències però no grans estralls

Platges on la fam del mar va engolir part de la sorra com a Salou i a Cambrils; vianants amb obstacles per creuar algun carrer, que es tapaven amb qualsevol objecte; canvis en la circulació; més d'uns baixos inundats; àtics amb degotalls; arbres mig tombats, i ratxes de vent que, en el cas de Roquetes, van superar els 90 km/h. Aquestes van ser, en essència, algunes de les escenes de veritable tardor que ahir van deixar els xàfecs que van caure a la demarcació de Tarragona, i que, des de principis de setmana, s'estan convertint en un clàssic. La diferència, però, amb altres episodis en què també hi ha hagut tempestes és que en aquesta ocasió les precipitacions no han generat grans estralls al Camp i l'Ebre, on els bombers van actuar en una trentena de serveis. En la major part de sortides, doncs, més que parlar de destrosses, els ruixats van fer la guitza. Va ser el cas, per exemple, dels mòduls de l'IES Segur de Calafell, on els efectius van ajudar a treure l'aigua acumulada a l'entrada; a Cunit, on van caure més de 50 l/m², que van afectar la seu de CDC; a la rambla Nova de Tarragona, amb paradistes del mercat plegant veles, o el tall al pont d'accés a la platja de l'Arrabassada de la capital tarragonina per inundació.

No es pot passar per alt, però, que molts cops els aiguats posen de manifest deficiències que fa temps que s'arrosseguen i que, tot i les reivindicacions, no se solucionen. Ahir, una d'aquestes problemàtiques va afectar els veïns de la vall de l'Arrabassada de Tarragona que, un cop més, tenien dificultats per sortir de casa a causa del desviament de les aigües pluvials procedents de la muntanya de l'ermita de la Salut, on hi ha un col·lector que les envia directament a aquesta zona de la ciutat. Paral·lelament, a la demarcació de Barcelona l'afectació sí que va ser més general, ja que els xàfecs van crear un desgavell al metro, a rodalies i en la circulació viària. Llàstima d'aquestes incidències, perquè d'altres imatges, com els torrents de Valls carregats d'aigua o la pujada del nivell del riu Francolí, són agraïdes en ser, per norma general, cares de veure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona