Societat

Societat

Turisme de sofà

Amb 300 rutes disponibles, Catalunya és la destinació europea amb més recorreguts adaptats per visitar-los amb la nova realitat virtual

S'espera que l'acord amb Google Street View atregui més turistes de carn i ossos al país

La basílica de Santa Maria del Mar, el cementiri de Sinera, el Parc Nacional d'Aigüestortes, la fageda d'en Jordà, la via verda d'Horta de Sant Joan, les platges i cales de la Costa Brava i l'amfiteatre de Tarragona són una petita representació de les 300 destinacions turístiques catalanes que ja estan disponibles per ser visitades mitjançant Google Street View . Aquest popular servei del cercador fa anys que mostra els carrers de tot el món amb imatges de 360º capturades amb càmeres instal·lades a sobre de cotxes. Ara arriba a llocs més inaccessibles gràcies a una motxilla que incorpora la mateixa tecnologia i pot documentar qualsevol dels indrets per on pugui passar una persona capaç de carregar els 18 quilos de pes de l'aparell.

Gràcies a un acord amb Google, Catalunya és ara la destinació europea amb més rutes a peu per metre quadrat disponibles a Google Street View. L'empresa tecnològica va cedir durant un any l'equipament al govern català, que va encarregar la documentació d' una llarga llista de llocs d'acord amb els responsables de turisme.

L'objectiu d'aquest projecte és doble. Per una banda, es vol potenciar l'atractiu turístic de Catalunya, destacant el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, per atreure més turistes. Per l'altra, es vol mantenir Catalunya com a referència en el camp de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'hora de fer promoció turística. Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats també al web de promoció turística de la Generalitat . De retruc, els responsables del projecte esperen que, pel fet de disposar de contingut creat per als serveis de Google, la seva posició en els resultats que ofereix el cercador en surti beneficiada.

“Els treballs de captació d'imatges es van fer entre el juliol del 2014 i el juny del 2015 gràcies a una càmera en format de motxilla que va anar viatjant per tot el país. A mesura que anàvem tenint el contingut l'enviàvem a Google perquè el processés, ja que per qüestions de drets d'imatge no es poden identificar les persones que apareixen a les imatges. Per això, per evitar feina extra, una de les coses més importants era programar les visites quan no hi hagués gaire gent”, explicava ahir Miquel Alabern, director de màrqueting operacional a Turisme de Catalunya i responsable del projecte.

Gràcies a aquesta tecnologia, els internautes podran inspeccionar també l'interior d'instal·lacions de difícil accés, com ara el Palau de la Generalitat, el Parlament de Catalunya o el Circuit de Catalunya. El servei està disponible per ser consultat des de l'ordinador, la tauleta i el mòbil, gràcies a l'aplicació pròpia de Street Maps. La sensació més immersiva, però, s'obté acoblant el telèfon a un visor de realitat virtual, que s'està convertint en l'accessori de moda. A més, en els pròxims mesos també es podran visitar virtualment 20 dels principals museus del país en la plataforma Google Art Project.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona