Societat

Policies de paisà vigilen que es retirin els excrements de gos, en un pla de xoc a Gavà

La contundència municipal porta a imposar un total de 32 sancions en un mes

La vigilància intensiva s'aplicarà a partir d'ara una setmana al mes

A l'Álvaro li agraden els gossos i és propietari d'un parell. Això l'ajuda a l'hora d'acostar-se sense por als gossos desconeguts, una coneixença dels animals que li permet fer bé la seva feina, ja que és un dels policies que aquests dies patrullen per Gavà a la recerca dels infractors de l'ordenança de tinença d'animals. Va de paisà, a certa distància d'una patrulla uniformada i dotada de detector de xips i de formularis que insten els propietaris a complir amb l'ordenança de tinença d'animals. L'Álvaro vigila els que no recullen els excrements, una qüestió que se situa entre les principals preocupacions dels gavanencs i que ha motivat un pla de xoc.

És un matí plujós, però els gossos passegen igualment. A la plaça de l'Ajuntament, els agents aborden l'Èric, que porta un bòxer. No duu xip ni està censat, i l'amo rep una butlleta que l'insta a identificar-lo en un termini de quinze dies. Més enllà, la Maria sí que ensenya la credencial del seu gos i es mostra indignada amb la gent que no recull els excrements. L'Álvaro s'adreça a una parella que duu les bossetes a la mà i que es queixa de llocs bruts. “La meva funció és enxampar el que embruta. No és agradable però s'ha de fer”, explica aquest agent, que no posa multes sinó que crida la parella uniformada quan detecta un incompliment.

El cap de la policia local, Víctor Gibanel, i l'alcaldessa, Raquel Sánchez, expliquen que amb el pla de xoc, que valoren positivament, es pretén “ser efectiu amb el control de les sancions aplicant més contundència”. Per començar, l'Ajuntament va dibuixar, amb l'empresa de neteja municipal, un mapa amb les zones on sol haver-hi més excrements. S'ha reforçat la neteja i el control policial, fet que ha comportat 32 sancions en l'últim mes, de les quals 10 han estat per no haver retirat les caques. Les multes poden arribar a ser de 1.500 euros. “La policia ja actuava, però el resultats dels últims anys va ser simbòlic. Entre el 2010 i el 2015 només es van posar set sancions”, diu Sánchez. A partir d'ara, la policia vigilarà amb la mateixa intensitat durant una setmana al mes i es treballarà amb entitats i escoles. “La solució no és el sistema sancionador sinó l'educació”, conclou Sánchez.

LA FRASE

En un mes s'han posat 32 sancions. Entre el 2010 i el 2015 només se'n van imposar set
Raquel Sánchez
Alcaldessa de Gavà

Martorell hi implica els escolars

Els alumnes de segon de primària de l'escola la Mercè de Martorell han ideat una campanya per lluitar contra els excrements dels gossos que ha estat adoptada pel consistori. La iniciativa es diu “Prou caques”, i consisteix en el disseny d'uns rètols similars als senyals de trànsit que indiquen prohibició i que alerten que els excrements no tenen mai cabuda a les voreres. Ja s'ha fet la primera acció al carrer, on els escolars han advertit el s propietaris dels animals de la infracció. Els pròxims dies s'instal·laran un total de 220 senyals a una quarantena de carrers i places de la ciutat. La multa si no es recullen les caques dels gossos és de 60 euros.

Martorell té 1.022 gossos censats. L'any passat l'Ajuntament va tramitar 15 denúncies per incompliment de l'ordenança municipal. Els excrements al carrer motiven una de les principals queixes dels ciutadans, segons explica l'alcalde, Xavier Fonollosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona