Societat

Festes i tradicions

Les festes de les falles deixen una plena ocupació turística

És la primera edició des del reconeixement de la Unesco i la celebració genera gran interès a l'Alta Ribagorça

El Consell Comarcal avisa els turistes que només aquells qui tinguin falla podran participar en la baixada

L'atleta d'ultrafons Núria Picas s'ha proposat enllaçar, d'una sola tongada, dues travesses exigents del Pirineu: la Cavalls del Vent i la Carros de Foc. L'esportista, que darrerament ha fixat la seva residència a la Vall de Boí, arrencarà la seva travessa la vigília de Sant Joan als peus del Pedraforca i, un cop completada la Cavalls del Vent, serà traslladada amb un helicòpter cap a Aigüestortes per arrencar la Carros de Foc. L'esportista té previst acabar la ruta en unes 24 hores i poder veure així les populars falles que s'estaran celebrant llavors a Boí.

Esport i falles són dos dels atractius per potenciar el turisme a les comarques del Pirineu. És difícil seguir el ritme a Picas corrent però on l'atleta no estarà sola serà en la contemplació de la festa del foc. L'Alta Ribagorça espera ocupacions turístiques del 100% durant la temporada de falles, les primeres que se celebren després de la seva declaració com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

El president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Lluís Farrero, ha reconegut que hi ha allotjaments que ja estan plens i la previsió és molt bona per a tot el sector turístic. En aquest sentit, veient la demanda de turistes que volen participar en la baixada de les falles, Farrero recorda que només baixarà “la gent que tingui falla”.

Farrero també ha anunciat que es posarà en marxa un nou projecte per senyalitzar els “camins de foc”, perquè tothom qui vulgui pugui recórrer la baixada de les falles durant tot l'any. Està previst que el primer cartell als municipis fallaires es col·loqui aquest estiu i que la senyalització completa es faci per fases.

La baixada de falles a l'Alta Ribagorça s'allarga des del 18 de juny fins al 23 de juliol en diferents pobles de la comarca. Durro obre la temporada i després arribaran Boí, Casós, el Pont de Suert i Vilaller (la vigília de Sant Joan); Senet (el 25); Barruera (2 de juliol); Erill la Vall (8 de juliol); Taüll (15 de juliol), i Llesp (23 de juliol).

És el primer any de les falles després del reconeixement de la Unesco. En total hi ha 63 pobles que les celebren: 34 francesos, 17 catalans, nou aragonesos i tres andorrans. Dels 17 pobles catalans, 15 són de la demarcació de Lleida. Isil és l'únic que no ha deixat mai de celebrar la baixada.

LA XIFRA

63
pobles celebren la festa de les falles. 17 són municipis catalans i fins a un total de 15 són de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer