Societat

seguretat viària

campanya

Trànsit llança una campanya amb imatges crues d'accidents per males decisions al volant 

Catalunya registra 83 morts des de començaments d'any, cinc menys que en el mateix període del 2015

La conselleria d'Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT) han llançat aquest dijous una campanya de seguretat viària basada en fets reals amb unes imatges de gran cruesa i tràgiques d'accidents de trànsit que són conseqüència d'haver pres males decisions al volant.

“És una campanya d'impacte, que no deixarà indiferent a ningú”, ha considerat el conseller d'Interior, Jordi Jané, en una roda de premsa en el departament, en què ha estat acompanyat de la directora del SCT, Eugènia Domènech, i el comissari en cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius.  

La campanya Al volant, elegeix el bon camí s'emetrà a la televisió, ràdio, premsa, Internet i als cinemes, i té com a objectiu mostrar quines són les causes que provoquen els accidents i també les seves conseqüències, per deixar clar que la major part de les vegades no responen a fets fortuïts sinó a males decisions dels conductors.

“El conductor pot elegir entre posar-se o no el cinturó, entre agafar o no el mòbil”, ha explicat Jané sobre l'espot, compost per dues històries de situacions quotidianes que es travessen tràgicament en un accident: la d'un jove que condueix després de sortir amb amics, beure i sense descansar i el d'una família que ho fa amb presses, sense posar el cinturó al nen a la seva cadira i manipulant el mòbil.

El vídeo posa èmfasi en cadascuna de les situacions que els protagonistes decideixen prendre decisions -posar o no el cinturó, elegir transport públic o conduir després de sortir de festa, etcètera- i acaba amb un final tràgic amb morts i ferits de gravetat.

“És a les nostres mans”

“És a les nostres mans -dels conductors- evitar un accident”, ha insistit el conseller, que ha recordat que les distraccions, l'alcohol i no portar posat el cinturó són les causes de la major part dels accidents de trànsit. Jané ha emmarcat aquest iniciativa que “encara hi ha massa accidents” de trànsit, i ha recordat que des de començaments d'any han mort 83 persones a les carreteres catalanes, per 88 el 2015 durant les mateixes dates.

Fins a aquest dijous s'han produït a Catalunya 61 accidents amb víctimes mortals, mentre que l'any passat en el mateix període n'havien estat 77, però la diferència és que aquest any s'han produït dos sinistres amb morts múltiples: 13 víctimes a l'autobús que es va accidentar a Freginals (Tarragona) i set a l'accident de Pont de Molins (Girona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona