Salut

TERRES DE L'EBRE

Avancen els tractaments contra la mosca negra

El Code comença la lluita contra la plaga al riu Ebre al gener per primera vegada

L'objectiu dels tècnics és atacar la generació posthivernal

El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code) va començar ahir els tractaments contra la plaga de la mosca negra al riu Ebre. És la primera vegada –des que fa cinc anys es van iniciar– que aquests tractaments es fan al gener, en lloc de dur-se a terme a la primavera o a principi de l'estiu. Un avançament que, segons els tècnics, permetrà atacar la mosca posthivernal i frenar la plaga. “A diferència del mosquit, els adults de mosca negra no es moren, sinó que estan amagats i posen les larves, que es desenvolupen i donen lloc a una primera generació de simúlids més grans de l'habitual”, ha explicat el director tècnic del Code, Raül Escosa.

Amb el tractament que va tenir lloc ahir amb el producte biològic BTI, que es va abocar al riu des d'un helicòpter, s'eliminarà la possibilitat que les larves es desenvolupen. L'any passat, els centres de salut de l'Ebre van atendre 2.988 persones per picada de mosca negra (fins al 15 de setembre).

LA XIFRA

100
larves
per quilo de macròfit han detectat els tècnics del Code en les prospeccions dutes a terme a l'Ebre.

A Ascó es farà dilluns

El conveni signat a final de l'any passat entre la Generalitat, la Diputació de Tarragona i el Code ha permès l'avançament dels tractaments. És un conveni pels pròxims tres anys, amb un pressupost d'1,1 milions, que facilita als tècnics del Code programar les actuacions per combatre la plaga anualment.

Tot i que el tractament d'ahir havia de començar a primera hora del matí, no va ser possible fer-lo fins al migdia per problemes tècnics en l'helicòpter. La pluja tampoc hi va ajudar gaire i un dels set punts del riu que es tracten, Ascó, no es va arribar a fer. El Code farà el tractament a Ascó dilluns i començarà les prospeccions per comprovar l'efectivitat de l'abocament del producte biològic BTI. “Veurem si influeix que l'aigua estigui més freda”, va dir Escosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt