Festes populars i fires

Vic (Osona)

21.500 peces amb valor històric, a exposició

Els amants de les antiguitats tenen una cita a Vic en la gran fira del sector a Catalunya

Una cinquantena d'antiquaris, brocanters, galeristes, llibreters i numismàtics de l'Estat i de França, participaran en la 21a edició de la Fira d'Antiguitats de Vic, on els amants d'aquests objectes amb història podran escollir entre les 21.500 peces que hi estaran exposades.

Aquest certamen està considerat com la segona fira del sector en importància de l'Estat espanyol i se celebra en un bon moment per a la compra d'aquest tipus d'objectes: els preus han patit una reducció important i degut a la necessitat d'agilitzar el mercat, actualment hi ha una oferta de gran varietat i qualitat en condicions inusuals. Tots els objectes es venen amb el compromís de garantia que dóna l'expositor, que certifica les característiques i l'època de la peça adquirida. A més, als compradors se'ls obsequiarà amb passis preferencials per poder visitar gratuïtament la fira en properes edicions. L'any passat el certamen va aplegar uns 7.200 visitants que van adquirir més de 1.700 peces.

Música i gastronomia

Enguany la fira instal·larà una zona de gastronomia, música en viu i agermanament amb la Selva. En aquest espai s'hi podran trobar embotits, formatges, pastisseria, vins i caves, i el col·lectiu La Cuina a Sils oferirà demostracions gastronòmiques i tastets d'alguns dels plats tradicionals que cuinaran. La música serà present en aquest espai amb les actuacions de Marta Roma & Guillem Roma, el Jazz Back Trio i el Gorg Trio. Entre tots els visitants de la fira se sortejarà una estada de cap de setmana per a dues persones a Sils.

Cotxes amb història

Durant el certamen també es podrà visitar l'exposició de cotxes de més d'un segle d'antiguitat del fons del Museu d'Automòbils Salvador Claret de Sils. Aquest centre forma part del Sistema de Museus Tècnics del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i mostra material de molt diversos temes i procedències relacionats amb l'automoció: peces d'aviació, motocicletes, velocípedes, motors estacionaris i els automòbils hi destaquen per sobre de tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.