Festes populars i fires

Reus. (Baix Camp)

Cap al santuari

Els reusencs tanquen l'estiu amb les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El gruix dels actes es concentra del 21 al 25 de setembre, tot i que aquest cap de setmana ja es comencen a desplegar les primeres propostes de les 140 activitats que inclou el programa. La festa manté la mateixa estructura de l'any passat, amb actes lúdics i actes tradicionals, encapçalats per revetlles, concerts i teatre, que s'intercalen amb les sortides del Seguici Festiu, les cercaviles, el foc dels diables, els castells i totes les activitats que es fan al voltant del santuari de Misericòrdia. I és que aquestes festes permeten gaudir del seguici festiu fora del nucli antic. El dia 25 al matí té lloc la baixada dels elements, bestiari i balls, al santuari, on ofereixen un ball conjunt. Les colles hi passen el dia, i a la tarda s'hi poden tornar a veure ballades dels gegants, els nanos, les danses, el bestiari i l'actuació castellera dels Xiquets de Reus. A quarts de vuit del vespre, el Ball de Diables protagonitza la seva baixada de foc i a l'interior del santuari de Misericòrdia es pot veure un acte peculiar: l'àliga ofereix el seu ball solemne curt a la patrona. En acabar, torna l'espectacle del foc, amb l'encesa de la víbria i el drac, la Carretillada del Ball de Diables, l'encesa de la façana del santuari i una mostra piromusical. Entre els actes tradicionals també hi figuren el rosari de torxes i la representació del ball de Sant Miquel a càrrec del Ball de Diables, el dia 24, i la sortida del Seguici Petit, el dia 23. En clau institucional té lloc el lliurament dels guardons de la ciutat, en què es fa un homenatge públic a la societat civil reusenca.

D'altra banda, durant les festes es podrà assistir al concert de Roger Mar i la Cobla Sant Jordi, a les revetlles amb grups de casa com La Mámbola, Poker's i El Niño de la Hipoteca, i també se celebrarà el festival Arreus, la trobada Cobla de Cobles i l'Aplec del Baix Camp. Pel que fa als espectacles, al teatre Fortuny es podrà veure Joan Pera Capri, i a la plaça Evarist Fàbregas, els dies 21 i 22, Teia Moliner presentarà Receptari i la Cia Xarop de Canya explicarà El somni de l'home del sac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró