Urbanisme

Llum verd a la urbanització de Puig Surís de Porqueres cinc dècades després

Un cop ha arribat a un acord amb el centenar de propietaris, l’Ajuntament acaba de posar a licitació les obres perquè comencin abans de finals d’any

Aquest mateix any està previst que comencin les obres de reforma de la zona residencial de Puig Surís, a Porqueres. D’aquesta manera, es mirarà de normalitzar una urbanització nascuda a la dècada dels setanta que té els espais públics i els serveis en molt males condicions i que en els darrers anys ha estat motiu de discussió entre el consistori i els propietaris.

Quantitats

L’Ajuntament acaba de posar les obres a licitació amb un preu de sortida de 3,2 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. Un 10% del pressupost es cobrirà amb una subvenció de la Generalitat. El centenar llarg de propietaris de les 124 parcel·les hauran de posar per cada finca entre 12.000 i 50.000 euros, unes quantitats que els afectats finalment han acceptat. El consistori ha proposat cobrar-ho en quatre quotes. El projecte inclou la reconstrucció i l’acabament de les xarxes de clavegueram, d’enllumenat públic i d’abastament d’aigua; la reforma de les voreres, i la renovació de l’asfaltatge. Abans d’abordar la urbanització pròpiament dita, es faran tales a la zona boscosa pròxima per obrir-hi unes franges de seguretat contra incendis.

Un llarg procés

Puig Surís es va crear el 1974, amb un pla parcial que onze anys més tard la comissió d’Urbanisme de Girona va suspendre. El 1997, en les normes subsidiàries municipals (encara no hi havia pla general d’urbanisme) es va descatalogar la meitat de la urbanització. No va ser fins al 2015, en el marc del POUM, que es va definir la zona com a urbanització residencial. El projecte es va redactar tot seguit amb la intenció d’executar-lo a curt termini. L’Ajuntament, però, es va veure obligat a aturar-lo, perquè la majoria dels amos no estaven d’acord amb les quantitats que havien de pagar. Les diferències s’han anat reduint a còpia de reunions amb l’associació de propietaris. Finalment, 104 dels titulars han estat d’acord a tirar endavant la urbanització; onze han manifestat la voluntat de vendre-s’ho, i, de vuit, o no se n’ha obtingut resposta, o no se sap qui són o es tracta de fiduciaris. D’altra banda, el consistori és propietari d’una finca, que pensa subhastar.

LA XIFRA

3,2
milions d’euros
és el pressupost de les obres, que haurien d’estar acabades en un any i mig.

LA DATA

1974
És l’any del pla parcial de Puig Surís, que el 1985 la comissió d’Urbanisme va suspendre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona