Urbanisme

L’Escala obre a la participació veïnal el POUM

El consistori en comença a divulgar les línies mestres aquest mes, abans de l’assemblea prevista el dia 23

També es faran, posteriorment, tallers i una enquesta

L’Ajuntament de l’Escala posa en marxa aquest setembre les primeres activitats del programa de participació ciutadana que preveu la redacció del nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). Aquestes primeres accions inclouen una assemblea pública, una enquesta en línia i tres tallers participatius.

Amb el procés participatiu es pretén incorporar criteris, valoracions i opinions ciutadanes en el desenvolupament d’un projecte cabdal que definirà com ha de ser l’Escala dels pròxims 30 anys. Durant dues setmanes, s’aniran publicant a través de Canal 10 Empordà diversos vídeos que expliquen la importància de la redacció d’un nou POUM i conviden el veïnat i els segons residents a prendre part en les diferents accions de participació previstes.

Assemblea el dia 23

El gran tret de sortida d’aquest programa de participació ciutadana el donarà l’assemblea participativa que està prevista pel 23 de setembre (sala polivalent, 19.30 h), en què s’exposaran els treballs desenvolupats referents al nou pla general i quines són les accions previstes pel que fa a participació ciutadana.

L’acte estarà obert a la ciutadania en general (representats associatius i persones a títol individual que hi vulguin assistir), edils i personal tècnic de l’Ajuntament. Les sessions de l’assemblea s’han d’entendre, no tant com a espais de deliberació –més pròpia dels tallers participatius previstos–, sinó com a accions de transparència i d’informació sobre el projecte de planejament en general, i sobre el programa de participació ciutadana en particular.

Tant per assistir a l’assemblea participativa com als tallers, caldrà inscriure’s prèviament a través del web inscripcions.lescala.cat .

LA DATA

23.09.21
a les 19.30 h està convocada l’assemblea participativa per conèixer les línies mestres del planejament.

Tallers i una enquesta virtual

Per recollir les aportacions de la ciutadania i complementar l’anàlisi diagnosi fetes pels tècnics que treballen en la redacció del nou POUM, en aquesta primera fase anterior a la redacció de l’avanç de nou planejament hi ha previstes diverses accions. D’una banda, a partir del 24 de setembre, i fins al 28 d’octubre, s’activarà una enquesta en línia al web del POUM (poum.lescala.cat), on es pot trobar tota la informació que van generant els treballs previs. De l’altra, s’han programat un total de tres tallers participatius temàtics en aquesta fase de definició de criteris i objectius del nou planejament, els quals tractaran sobre l’aspecte social, l’econòmic i l’urbà-territorial. Aquests estan previstos, respectivament, pels dies 14, 21 i 28 d’octubre.

Els tràmits pel nou POUM es van iniciar el 7 de març del 2016, quan el ple municipal va acordar iniciar el procés. L’extens treball d’anàlisi i diagnosi sectorial i els darrers dos anys de pandèmia han fet que la tramitació hagi anat més lenta del previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA