Urbanisme

L’eix comercial de Platja d’Aro torna a una breu normalitat

La brigada municipal acabarà avui de retirar els elements que l’han limitat a un sol sentit a l’estiu, però la reobertura dels dos carrils només serà hàbil fins al 2 d’octubre, quan s’iniciaran obres del clavegueram

La prova pilot de limitar la circulació només al sentit sud al tronc central de l’eix comercial de avinguda de s’Agaró i prohibir-hi el pas de cotxes als vespres i les nits durant la temporada d’estiu, a Platja d’Aro, ha arribat a la seva fi. Ahir al matí, però, i fins demà al matí, la calçada ha continuat tallada per permetre a la brigada municipal revertir la zona de pas de trànsit a la configuració habitual. Però només durant la segona quinzena de setembre, ja que a principis d’octubre, el dilluns 4, tenen previst que comencin les obres d’estesa dels nous col·lectors de clavegueram, previstes des de finals de l’anterior mandat.

Els operaris van començar ahir de bon matí a retirar les pilones de plàstic, els testos i blocs de formigó que des del juny servien per ordenar part de la calçada interior. Tot aquest àmbit a l’estiu ha servit d’extensió de la vorera, per evitar aglomeracions de persones. I, de passada, ha servit d’assaig real dels efectes que la racionalització total o d’un dels sentits de l’avinguda impliquen sobre els fluxos de trànsit i de vendes als negocis.

El nou tall que s’apropa

A partir de demà, doncs, els vehicles podran circular-hi matí i tarda en els dos sentits i es recuperen places d’aparcament en zona blava i de càrrega i descàrrega, però tot just fins al divendres 1 d’octubre a la nit. L’endemà i el diumenge 3 el tram ja es tallarà totalment per fer-hi la trobada de puntaires de Catalunya. I el dilluns 4 arrencaran les obres del clavegueram, que aniran de sud a nord començant per la rotonda de Josep Trueta, a la intersecció amb Juli Garreta.

Les obres es faran per trams entre interseccions, de manera que les zones no afectades continuaran sent transitables, però en cul-de-sac, sense que es pugui circular des de Sant Feliu i Sant Antoni de Calonge o viceversa per l’avinguda. Amb vista a la temporada turística del 2022, es preveu una treva, per culminar la reurbanització entre finals de l’any vinent i el 2023.

El futur viari, obert

Ahir, quan van anunciar la reobertura de l’eix, a les xarxes socials predominaven les opinions d’alleujament, barrejades amb la sornegueria que aviat el tall de la principal artèria viària del nucli es repetirà. Els comerciants ja comptaven amb aquests dos pròxims anys d’afectacions, però no han encaixat bé els col·lapses viaris de l’any passat –en què es podia passar en els dos sentits de dia– i especialment l’actual –en què les dificultats amb un sentit també eliminat als matins s’han ampliat–. Per això, hi va haver mobilitzacions sobretot a inicis d’estiu.

El futur dependrà de la decisió que adopti el govern, sobre la base d’un estudi extern que l’alcalde, Maurici Jiménez, explica que preveuen tenir entrada la tardor, amb xifres de negoci de les empreses, d’afluència de públic i enquestes a peu de carrer. A partir d’aquí, encetaran un debat que es preveu encès sobre la restricció total o puntual per a vianants, i amb el manteniment o no dels dos carrils per als respectius sentits, o un del sol.

LA DATA

02.10.21
el dissabte
2 d’octubre i l’endemà el tram central de l’avinguda s’Agaró es tornarà a tallar per a una trobada de puntaires. I el dilluns 4 s’inicien obres.

LA XIFRA

1
sentit
només, de Sant Antoni a Sant Feliu de Guíxols, s’ha mantingut aquest estiu, amb queixes pel col·lapse de les vies alternatives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona