Urbanisme

Reconeixement a l’obra de l’arquitecte Josep Miàs

Una selecció de fotografies, maquetes i escultures representatives d’espais públics i edificis projectats pel seu estudi s’exposen a Can Tarradas i l’Eat Art de Banyoles, la seva ciutat natal

L’obra de l’arquitecte Josep Miàs (Banyoles, 1966) es mostra des d’ahir a Can Tarradas i l’Espai Eat Art de la ciutat de l’estany, en una retrospectiva bastida amb fotografies, maquetes i unes singulars escultures petites de filferro en què s’entreveu la forma final dels edificis projectats. Les peces són una selecció de les que van formar part de les exposicions que el Centre Pompidou de París i el Museu del Disseny de Barcelona van dedicar-li recentment i que han acabat de confirmar Miàs com a arquitecte de prestigi internacional.

El títol dels muntatges a Banyoles, visitables fins al setembre, és Escultures transitables, molt encertat si tenim en compte que els projectes a la via pública que s’hi ensenyen es poden considerar obres d’art per les quals circulen els ciutadans, va remarcar ahir en la seva presentació Ricard Planas, director de la Fundació Lluís Coromina , responsable de l’exposició junt amb l’ Ajuntament . D’entre aquest vessant de la producció de l’estudi de Miàs destaca la remodelació del barri vell de Banyoles, a la que Escultures transitables dedica un apartat propi.

En la presentació, l’alcalde, Miquel Noguer, va posar l’accent en el fet que l’exposició suposa un reconeixement de Miàs a la seva ciutat –un fet (ser profeta a la teva terra) que no és gaire freqüent– i el paper d’ambaixador de Banyoles que està fent l’arquitecte. Això últim va ser confirmat pel mateix Miàs, que va assenyalar la remodelació del barri vell banyolí com un dels punts de partida de la seva carrera i la seva predisposició a col·laborar amb la ciutat, sempre que li ho demanen (cosa que passa sovint, van indicar durant l’acte). De la seva banda, el president del Col·legi d’Arquitectes de Girona, el també banyolí Marc Riera, va assenyalar la qualitat de l’obra del seu col·lega i la projecció internacional que està aconseguint.

Paral·lelament a l’exposició, s’organitzaran diferents activitats, entre les quals, una acció al monestir amb Cor de Teatre.

LA FRASE

La remodelació del barri vell de Banyoles continua sent dels meus projectes més premiats
Josep Miàs
ARQUITECTE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia