Urbanisme

Obres el 2023 per a l’esperada Casa de la Tecnologia a Girona

L’Ajuntament presenta un projecte d’1,5 milions per reformar el xalet Soler, que serà la seu del Museu de les Matemàtiques

Suposarà un impuls en la nova ordenació del sector sud de la ciutat i el carrer de Barcelona

Ara sí. L’esperada i anunciada Casa de la Tecnologia de Girona es concreta i té calendari. La iniciativa vol transformar els 2.774 m² de la finca del xalet Soler, al carrer de Barcelona, en “l’epicentre de la divulgació científica de la demarcació”. La dimensió supramunicipal d’aquest nou equipament queda reflectida en el fet que hi col·laboren les principals administracions gironines: el Consell Comarcal del Gironès ha dissenyat el projecte de reforma, que tindrà un cost global de prop d’1,5 milions d’euros. La meitat d’aquesta inversió es preveu finançar amb subvencions procedents dels fons europeus Next Generation i la part restant, a parts iguals entre l’Ajuntament i la Diputació de Girona.

Dues fases d’obres

La previsió és començar ara la tramitació de la licitació d’obres perquè la primera fase dels treballs es pugui engegar a final d’any o a principi del 2023 amb una durada de 12 mesos. En una segona fase, es preveu aixecar una sala polivalent annexa a l’edifici principal.

En concret, la reforma preveu convertir el xalet –construït entre el 1940 i el 1941 i obra de Ricard Giralt– en un modern i eficient equipament tot i conservant l’estructura exterior, la façana i elements d’interès (balcons i terrasses, els objectes de ferro forjat o ceràmica) d’aquest edifici classificat.

A la planta baixa, amb 297 m² útils, se situarà la seu gironina del Museu de les Matemàtiques. “Serà la primera seu i espai permanent del Museu de les Matemàtiques, amb l’objectiu que les persones que el visitin visquin les matemàtiques, a través del joc i el raonament”, explica Quim Terradas, vicepresident del Museu de les Matemàtiques de Catalunya.

La primera planta, amb 201 m² útils, serà inicialment un espai diàfan preparat perquè s’hi puguin fer diversos tipus d’activitats (oficines de cotreball digital i tecnològic). El jardí tindrà una funció destacada, com a extensió del Museu de les Matemàtiques, però també serà públic i obert a la ciutadania com a zona de pas i de descans.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va definir ahir la futura Casa de la Tecnologia com el projecte més emblemàtic del seu mandat. “És un clar exemple del model de ciutat, perquè serà un equipament pensat per al foment de les vocacions científiques i tecnològiques, tot treballant per la quarta revolució industrial”, diu Madrenas. En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació, M. Àngels Planas, veu en aquest futur equipament una plataforma d’àmbit del conjunt de la demarcació per poder generar i atraure el talent juvenil”.

Nova entrada sud

Lluís Martí, regidor d’Urbanisme de Girona, recalca per la seva banda l’impacte que ha de representar aquest projecte a Girona: “És una part més de la renovació important de l’entrada sud de la ciutat. Amb les obres al xalet Soler, el barri també guanyarà un espai verd que és el jardí de la casa, ja que, a més d’actuar com a extensió del mateix museu, serà una zona de pas i descans per als veïns i veïnes de la zona”, conclou Martí.

LA FRASE

Serà el centre des d’on treballar per posar Girona com a referent de la digitalització
Marta Madrenas
Alcaldessa de Girona

LA XIFRA

1,5
milions.
El cost global és de 1.469.036,68 euros, amb 1.203.399,95 per a la primera fase, que ara sortirà a licitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró