Urbanisme

Blanes tanca l’expedient sobre Aladern tot i que l’alcalde no diu què farà

Àngel Canosa assegura que prendrà les “mesures oportunes” en vista del resultat dels tres informes que ha entregat a tots els regidors, els quals no en poden parlar

L’Ajuntament de Blanes va anunciar ahir a través d’una nota de premsa que ha tancat els expedients informatius que s’havien obert a l’exregidora d’Urbanisme Rosa Aladern i l’alcalde ha anunciat que ara es prendran “les mesures oportunes en vista del resultat dels tres informes” que s’han fet arribar, tal com s’especificava, a tots els regidors, els quals tenen l’obligació de mantenir la confidencialitat dels documents.

L’1 d’agost passat, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va retirar totes les competències de govern a la regidora Rosa Aladern, responsable de l’àrea d’Urbanisme, Enginyeria, Obra Pública, Neteja i Recollida de Residus, “per la pèrdua de confiança i per la seva actuació en alguns temes que havia dut a terme”.

Trencament del pacte

La decisió de retirar-li les competències va comportar que, l’endemà de signar el decret d’alcaldia, es trenqués el pacte de govern signat el juny del 2019 entre ERC i BECP.

En aquell moment, Canosa va informar els grups municipals de Blanes, així com els dos regidors no adscrits, que, atès que es podrien donar “presumptes irregularitats en la seva gestió”, havia dictat la incoació d’un procediment d’informació reservada. Ara, un cop conclosos tots els informes endegats pel secretari municipal, els ha lliurat als membres de la corporació.

D’aquesta manera, s’ha donat compliment al dret a tenir accés a la informació municipal de tots i totes les regidores i regidors. Al mateix temps, també tenen l’obligació de mantenir la confidencialitat de tot el que se’ls comunica com a càrrecs electes.

Aladern va assegurar el 3 d’agost que l’actuació de Canosa contra ella respon únicament a un interès electoralista i a la voluntat de buscar rellevància amb la gestió feta durant tres anys pels comuns, que ara està donant resultats. “Els blanencs no es deixen enganyar, ja pot anar fent cortines de fum”, va indicar en aquell moment. La regidora va donar detalls de la gestió municipal i va posar en relleu l’“autoritarisme” de l’alcalde i la relació amb els fins ara socis de govern. Aladern va denunciar el maltractament a Peixos Ros amb la dilatació d’un tràmit per ampliar l’empresa.

LA DATA

01.08.22
Retirada de competències.
Aquest és el dia que l’alcalde de Blanes va retirar responsabilitats a Aladern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró