Urbanisme

LLAGOSTERA

Reunió per solucionar els problemes de Selva Brava

L’Ajuntament de Llagostera va fer diumenge una reunió amb els veïns de Selva Brava amb l’objectiu de desencallar un pla que serveixi per executar la urbanització i refer els seus serveis com a pas previ a la seva municipalització. Segons va explicar l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, es tractaria de replicar la fórmula que ja ha funcionat a les urbanitzacions de Font Bona i la Canyera, on els veïns van crear una junta de compensació que ha servit per solucionar les seves mancances. Totes dues estan a punt de ser recepcionades pel consistori.

En el cas de Selva Brava, que quedarà com a única urbanització privada del municipi, fa uns anys ja s’havia intentat crear una junta de compensació, però les reticències d’alguns veïns van acabar aturant el projecte. Ara, el nou equip de govern intentarà reprendre el projecte perquè entén que és l’única manera de posar fi als problemes que té Selva Brava, especialment amb la xarxa d’aigua potable, en què constantment hi ha fuites i avaries que provoquen talls d’aigua.

L’Ajuntament ha posat fil a l’agulla per solucionar els problemes que hi ha en la xarxa de subministrament en alta amb un projecte de nova canalització, paral·lela a la de Rec Madral, que ha de servir per omplir els dipòsits de Selva Brava i de la veïna de Font Bona. Això, però, no servirà per resoldre els problemes de Selva Brava, atès que la seva xarxa de subministrament en baixa és obsoleta. Per renovar-la, l’alcalde de Llagostera creu que és indispensable una junta de compensació que serviria per refer-la i per acabar d’urbanitzar tot Selva Brava: “Si la xarxa en baixa està malament els veïns tindran els mateixos problemes. Si no s’urbanitza i es fan noves instal·lacions, el problema es reproduirà i cada cop serà pitjor perquè cada cop la xarxa és més vella”, va explicar Llinàs.

El batlle va recordar que la iniciativa l’han de dur els veïns de la urbanització, però va assegurar que el consistori els donarà suport: “Els veïns saben on estan i que tenen l’Ajuntament al seu costat per ajudar-los en el que calgui dintre del que la llei permet. La pilota la tenen ells. Ens trobarem les vegades que calgui, però són els veïns que ho han de tirar endavant.” En la reunió, efectuada al Casino Llagosterenc, hi van participar un centenar de veïns de Selva Brava, que té unes 300 parcel·les. El procés s’entreveu llarg perquè abans caldrà fer canvis en el POUM. Llinàs va explicar que el consistori està tramitant una reducció de l’àmbit, que haurà d’aprovar Urbanisme.

A més, molts veïns continuen amb reticències perquè no volen pagar la urbanització. Per constituir la junta de compensació cal el suport de més del 50% dels propietaris. “Quan es va iniciar l’anterior procés per fer una junta de compensació, alguns veïns van avançar uns diners a la cambra de parcel·listes, però els van perdre perquè va fer fallida”, explica una veïna de Selva Brava partidària de constituir la junta de compensació. “Molts veïns en farien prou si se solucionés el problema de l’aigua, però aquest servei no es podrà municipalitzar si no es fa la junta de compensació i l’Ajuntament no recepciona la urbanització. Mentrestant, aquests problemes continuaran i seran cada cop més grossos”, explica la mateixa veïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA