Urbanisme

BARCELONA

Barcelona renovarà els Jardinets de Gràcia el 2024

Tindrà un cost de 1.460.000 euros i l’inici estarà condicionat a la dotació pressupostària

S’intervindrà sobre uns 2.715 m2 per millorar l’espai públic i la seva connexió amb l’avinguda Diagonal

Els Jardinets de Gràcia de Barcelona finalment es remodelaran. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte executiu per rehabilitar i modernitzar aquest àmbit del barri de la Vila de Gràcia, en què s’intervindrà sobre uns 2.715 metres quadrats per millorar l’espai públic i la seva connexió amb l’avinguda Diagonal. El projecte contempla destinar-hi uns 1.460.000 euros, i la previsió és començar l’obra a finals de 2024, un cop l’Ajuntament disposi de dotació pressupostària. Amb la intervenció, la calçada actual es transformarà en plataforma única a l’àmbit Llobregat amb paviment de microasfalt de color vi, i es modificarà l’alineació de la vorera amb la rotonda de l’Avinguda Diagonal per millorar la connexió entre tots dos àmbits.

A més, està previst crear uns parterres delimitats amb peça de granit i arbustos que separaran l’espai per als vianants del pas de vehicles i els àmbits d’estada, que augmentaran, ja que es col·locarà nous bancs de formigó prefabricat rectes, deu bancs i disset cadires de llistons de fusta.

També s’allargarà el carril bici del lateral del costat Besòs, que avui dia queda tallat a l’alçada de la rampa d’entrada de l’aparcament subterrani que hi ha en l’àmbit i passarà a arribar fins al carrer Bonavista. Es crearan, doncs, uns 47 metres de carril bici nous, segons contempla

A través d’un comunicat, la primera tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge i regidora de Gràcia, Laia Bonet, va assegurar que la intervenció “permetrà guanyar espai públic de qualitat als veïns i veïnes tant de la Vila, com de tot el districte i la ciutat, un espai públic pacificat, amb nou mobiliari urbà i una nova configuració per posar al dia aquest àmbit tan emblemàtic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.