Urbanisme

Un sisè bloc s’apuntalarà per esquerdes, però no s’ha desallotjat

L’Ajuntament ja ha inspeccionat 200 habitatges dels 420 previstos de l’illa construïda als anys 50

L’Ajuntament de Badalona ha confirmat que caldrà apuntalar diferents pisos del bloc número 15 del carrer Canigó, però no caldrà desallotjar-los, a diferència d’altres cinc de la mateixa illa. Per ara no han pogut tornar als seus domicilis els residents dels blocs 5, 7, 9 i 11 del carrer Canigó des que va esclatar la crisi el passat 6 de febrer, ni tampoc els del 116 del carrer Ausiàs Marc, al carrer paral·lel.

A l’illa que formen els carrers Canigó, Ausiàs March i Llefià hi ha 440 pisos en 20 edificis. L’Ajuntament i la Generalitat van acordar inspeccionar tècnicament per detectar possibles danys estructurals, ja que es tracta d’edificis construïts per un mateix promotor entre els anys 1954 i 1960. Dissabte es va revisar d’urgència el bloc número 4 del carrer Llefià per unes esquerdes, però els veïns no corren perill. La idea és no enderrocar cap bloc, segons l’alcalde, Xavier García Albiol. Sí es tiraran a terra les construccions il·legals que els tècnics puguin trobar en els edificis.

Aquesta tarda s’ha concentrat mig centenar de veïns del carrer Canigó a la plaça de la Vila per reclamar solucions a la situació sorgida amb l’aparició d’esquerdes, i celeritat en la gestió de la crisi. “No volem viure en pisos apuntalats”, han exigit. Ho han fet amb motiu del ple municipal, i han coincidit amb altres col·lectius, com els que reclamen millores a la sanitat i a l’accés a l’habitatge. És la primera protesta pública que fan aquests veïns: es mostren farts de la situació i senten que no tenen resposta respecte de quan podran tornar a casa seva i on hauran de viure mentrestant. Tampoc del futur que espera a aquells que han perdut el seu habitatge.

En el ple, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha donat compte de l’estat de la situació. Ha explicat que s’han inspeccionat 200 pisos dels 420 previstos –de moment no s’entrarà als del bloc número 9 perquè la investigació de l’ensorrament que va provocar la mort de persones està sota secret de sumari–. També ha explicat que 19 persones estan sent ateses pels serveis socials municipals, i que s’ha incrementat en quatre el nombre d’operaris que estan participant en els treballs d’apuntalament. La previsió de l’Ajuntament és acabar les revisions aquesta primera quinzena de març. Ha explicat també que els propietaris de les finques hauran d’escometre les obres de reforç estructural, i ha assegurat que l’Ajuntament els ajudarà amb la tramitació de subvencions.

Els partits de l’oposició s’han fet ressò en les seves intervencions de la preocupació dels veïns, que asseguren que hi ha manca d’informació per part del govern municipal. “Els veïns viuen amb molta incertesa”, ha lamentat la portaveu de Guanyem Badalona, Dolors Sabaté. També s’ha mostrat crítica amb el baix nombre d’afectats atesos pels serveis socials.

La portaveu de Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó, ha assegurat que “hi ha manca de coordinació entre Ajuntament i Generalitat.”, i ha expressat la seva preocupació perquè els allotjament de l’administració per als veïns desallotjats “només duren un mes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins